Bakan Yanik, Devlet Korumasinda Yetisen Geçlerin Kariyer Planlamalarina Ortak Olduklarini Belirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, devlet korumasi altinda yetisen 55 bin 205 gencin kamuda, 5 bin 964 gencin ise tesvikle özel sektörde istihdam edildigini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, geçlerin kariyer planlamalarina ortak olduklarini belirterek, devlet korumasi altinda yetisen 55 bin 205 gencin kamuda, 5 bin 964 gencin ise tesvikle özel sektörde istihdam edildigini açikladi.

Yanik, yaptigi yazili açiklamada, devlet korumasinda yetisen gençlere sunulan hizmetin kariyer planlamasindan istihdama, çalisma hayati egitiminden rehberlik hizmetine kadar çok genis bir yelpazede oldugunu belirtti.

Bu gençlerin hayata uyum saglamalari için hem koruma altindayken hem de sonrasinda her türlü imkani seferber ettiklerini vurgulayan Yanik, devlet korumasi altinda yetisen gençlere çok yönlü destek sunduklarini, bu kapsamda 55 bin 205 genci kamuda istihdam ettiklerini bildirdi.

Koruma altindaki gençlerin kendi niteliklerine uygun islerde çalisabilmesi için yasal düzenleme yapildigini hatirlatan Yanik, "Artik kamu kurum ve kuruluslarina, mühendis, ögretmen, hemsire, avukat gibi mezun olduklari alanlara göre atamalari gerçeklestiriliyor. Gençlerimiz daha nitelikli ve kendilerine uygun görevleri layikiyla yerine getiriyorlar." degerlendirmesinde bulundu.

Yanik, gençlerin ayni zamanda özel sektörde de istihdam edilebilmeleri için her türlü destegi sunduklarinin altini çizerek, Özel Sektör Istihdam Tesviki Uygulamasi ile 5 bin 964 gencin istihdam edildigini açikladi.

Çesitli nedenlerle sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler için is hayatina uyum seminerleri düzenlediklerini belirten Yanik, ilk defa kamu görevlisi olarak göreve baslayacak gençlere hak ve sorumluluklarini anlatarak, is hayatina bilinçli sekilde baslamalarini hedeflediklerini bildirdi.

- "Çocuklarimiz, yeteneklerine göre mesleki kurslara yönlendiriliyor"

Bakan Yanik, koruma altindaki çocuklarin kariyer planlamalarina da ortak olduklarini vurgulayarak, henüz kurum bakimi devam ederken yasam becerileriyle çalisma hayati ve hukuk konularinda onlara egitimler verdiklerini aktardi.

ISKUR araciligiyla meslek danismanligi egitimi verildigini de animsatan Yanik, sunlari kaydetti:

"Koruma ve bakim altinda bulunan 13-15 ve 16-18 yas araligindaki çocuklarimizin daha iyi bir gelecek kurmasi için bu tür egitimler veriyoruz. Geçtigimiz yil düzenlenen çalismalar ile 1650 çocugumuz kariyer planlamasini gerçeklestirdi. Buna ek olarak mesleki ilgi, beceri ve yeteneklerinin desteklenip gelistirilmesini sagliyoruz. Çocuklarimiz beceri ve yeteneklerine göre mesleki kurslara yönlendiriliyor."

Ayrica kurum bakimindan ayrilanlara "bakim sonrasi izleme ve rehberlik" desteginin de oldugunu belirten Yanik, "Meslek elemanlarimiz gençlerimizin karsilastiklari sorunlarin çözümü için onlarla irtibati sürdürüyor. Barinma destegi ve sosyal ekonomik destek kapsaminda onlari desteklemeyi sürdürüyoruz. Gençlerimizi kurum sonrasinda da yalniz birakmiyoruz. Her zaman onlarin yanindayiz." ifadelerini kullandi.

Bakan Yanik, konuya iliskin, Twitter hesabindan da paylasimda bulundu.
Kaynak: AA