Zorlu Enerji'nin ZES Markasi 'Enerjimiz Gelecegimiz' Ödülünü Aldi

Zorlu Enerji’nin sehirlerdeki karbon salimini azaltmak amaciyla 2018'de kurdugu elektrikli araç sarj istasyonu agi ZES (Zorlu Energy Solutions) markasinin, sürdürülebilirlik alaninda "Enerjimiz Gelecegimiz" ödülünü aldigi bildirildi.

Zorlu Enerji'nin ZES Markasi 'Enerjimiz Gelecegimiz' Ödülünü Aldi
Sirketten yapilan yazili açiklamada, ZES markasinin Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'de bin noktaya ulastigi kaydedildi.

Açiklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi himayesinde Istanbul'da düzenlenen 4. Türkiye Enerji ve Dogal Kaynaklar Zirvesi kapsaminda sürdürülebilirlik alaninda bu yil ikincisi gerçeklestirilen "Enerjimiz Gelecegimiz" ödüllerinin verildigi aktarilarak, "Sürdürülebilirlik alaninda enerji sirketlerinin gerçeklestirdigi basarili projelerin ödüllendirildigi zirvede, Zorlu Enerji’nin karbon nötr bir gelecek için elektrikli araçlarin yayginlasmasina katki saglamak amaciyla 2018'de kurdugu elektrikli araç sarj istasyonu agi ZES markasi ödüle layik bulundu." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Zorlu Enerji Üst Yöneticisi Sinan Ak, ZES'i sürdürülebilir bir ekosistem amaciyla hayata geçirdiklerini, bundan sonraki tüm yatirimlarinda da yenilenebilir enerji kaynaklarini merkezlerinde tutacaklarini ifade etti.

Ak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Çevre dostu, enerji tasarruflu, düsük emisyonlu ve ayni zamanda sessiz olmalari nedeniyle tüm dünyada kullanim orani artan elektrikli otomobillerin ülkemizde de yayginlasmasina destek olmak için çalismalarimiza devam ediyoruz. Elektrik tüketiminin yüzde 100'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarindan sagladigimizi ve bunu IREC sertifikasi ile belgeledigimiz elektrikli araç sarj istasyonu agi ZES markamizin Türkiye içinde pazar payini yüzde 60'a ulastirmis bulunuyoruz. Bu alandaki yatirimlarimizi hizla sürdürüyor ve dileyen elektrikli araç sahiplerinin evlerine veya is yerlerine özel ya da paylasimli olarak sarj istasyonu kurulumu gerçeklestirebiliyoruz. Tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirligi is modelimizin merkezine koyuyoruz."???????

Kaynak: AA