Trabzon'da Beyin Ölümü Gerçeklesen Kadinin Organlari 7 Kisiye Umut Oldu

Trabzon'da beyin ölümü gerçeklesen kadindan alinan organlar farkli sehirlerdeki 7 kisiye umut oldu.

Medical Park Trabzon Yildizli Hastanesi Nöroloji Uzmani Dr. Serap Zengin Karahan, AA muhabirine, Artvin'in Murgul ilçesinde yasayan Havva Alin'in (49) siddetli bas agrisi sikayetiyle bir süre önce hastaneye kaldirildigini söyledi.

Murgul Devlet Hastanesinde kalbi duran Alin'in yapilan müdahaleyle kalbinin yeniden çalismaya basladigini belirten Karahan, "Hasta entübe edilerek Artvin Devlet Hastanesine ileri tetkik için sevk edilmis. Burada yapilan tetkiklerde yaygin beyin kanamasi tespit edilen hasta, Rize Egitim ve Arastirma Hastanesine, oradan da yogun bakim yeri olmadigi için hastanemizde yogun bakim ünitesine sevk edildi." diye konustu.

Yaptiklari ilk muayenede Havva Alin'da beyin ölümü bulgulariyla karsilastiklarini anlatan Karahan, hasta yakinlarina durumu bildirerek organ bagisi konusunda bilgilendirme yaptiklarini, ailenin de bu durumu olumlu karsilayip organ bagisini kabul ettigini söyledi.

Karahan, yapilan operasyonla kalp, akciger, karaciger, böbrekler ve kornealarin alinarak 7 hastaya nakledilmek üzere Istanbul, Izmir, Sivas ve Samsun'a gönderildigini kaydetti.

Hastanin ailesine gösterdikleri hassasiyet için tesekkür eden Karahan, "Özellikle vefat etmis hastalardan organ nakli oranlari ülkemizde son derece düsük. Oysa bu bagislarin artmasi, kaybedilen canlarin binlerce insana umut olmasi, hayat olmasi demek. Bu konudaki hassasiyetin ülkemizde artmasi en büyük temennimiz." dedi.

Kaynak: AA