Çankaya'daki 19 Mayis Gençlik Merkezi'nin Insaat Çalismalari Devam Ediyor

Çankaya’daki 19 Mayis Gençlik Merkezi’nin insaat çalismalari tüm hiziyla sürüyor. Maltepe’de 22 bin 600 metrekarelik alani kapsayan 19 Mayis Gençlik Merkezi, 800 kisilik 7 gün 24 saat açik kütüphanesi, bilim, kültür, sanat, edebiyat, yabanci dil, spor, teknoloji, iletisim, üretim, istihdam gibi çok çesitli alanlarda gençlere hizmet verecek.

Çankaya'daki 19 Mayis Gençlik Merkezi'nin Insaat Çalismalari Devam Ediyor
Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen’in yeni dönemdeki en önemli yatirimlardan biri olan Maltepe’deki 19 Mayis Gençlik Merkezi’nin insaat çalismalari hizla devam ediyor. 19 Mayis Gençlik Merkezi, 800 kisilik 7 gün 24 saat açik kütüphanesi, bilim ve teknoloji atölyesi, kültür, sanat atölyesi, spor salonu, akustik müzik odasi, kitabevi, kafe, yabanci dil, resim ve seramik atölyeleri gibi çesitli alanlarda gençlere hizmet verecek. 2021 yili içinde hizmete girmesi planlanan gençlik merkezi ile ilgili bilgiler yeren Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, Ankarali gençler için tam donanimli bir tesisi hizmete açacaklarini söyledi.

Gençlerin özellikle egitim, kültür ve sanat mekani ihtiyacina cevap verecek merkezde bin 126 metrekare alanda kurulacak 800 kisilik 7/24 açik bir kütüphanenin bulunacagini kaydeden Tasdelen "Yeni dönemdeki en önemli projelerimizden biri olan 19 Mayis Gençlik Merkezi; Türkiye’deki gençlik çalismalarinin merkezi olacak. Eskiden AVM olan alana 22 bin 600 metrekarelik, ülkemize örnek bir gençlik merkezi kuruyoruz” dedi.

Ücretsiz hizmetler

Gençlere yeni bir yasam alani kurmayi hedeflediklerini ifade eden Tasdelen, “Gençler bizim umudumuz, gençler bizlerin ümidi. Gençler için yeni bir yasam alani olusturmak adina kuracagimiz Gençlik Merkezimiz 24 saat yasayan bir yer olacak. Merkezde 800 kisilik kütüphanenin yani sira 4 sinema salonu, tiyatro sahnesi, meslek kurslari atölyeleri, kafeteryalar, spor alanlari, sanat atölyeleri yer alacak. Bizler genç nesiller için durmadan çalismaya devam edecegiz. Genç arkadaslarimiza yönelik meslek edindirme kurslariyla istihdam edilmelerine olanak saglayacagiz. Merkez, gençlerin kendini ifade edecegi ve geleceklerini insa edecekleri profesyonel destek sunulacak bir alan olacak. Internet hizmeti de kesintisiz ve ücretsiz olarak verilecek” diye konustu.

Kariyer planlama destegi de verilecek

Her biri 50 izleyici kapasiteli 4 sinema salonu, 250 kisi kapasiteli tiyatro sahnesi, 24 saat açik 800 kisilik kütüphane, üniversite sinavina hazirlanan gençlere ve tüm gençlige rehberlik hizmeti verecek Kariyer Merkezi bulunacak. Gençlerle, alanlari bilen üniversite topluluklari ve danisman hocalarla birlikte organize edilecek atölye çalismalari birok alani kapsayacak. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, resim, seramik, yabanci dil alanlarina ilave olarak spor alanlarinda satranç, go, bilardo, masa tenisi, dart, parkur, e-spor gibi birçok alanda faaliyetler yürütülecek. Bu alanlar ayrica egitim faaliyetleri ve turnuvalara dönük çalismalari da kapsayacak.
Kaynak: İHA