PKK'nin Çevrimli Katliaminda 31 Yil Önce Hayatini Kaybeden 27 Kisi Unutulmadi

Sirnak'in Güçlükonak ilçesine bagli Çevrimli köyünde terör örgütünün gerçeklestirdigi katliamda 2 kardesini kaybeden muhtar Ibrahim Özbey: 'Çocuk, kadin, yasli, hamile demeden insanlari katlettiler. Allah o günleri bir daha göstermesin. Bu katliami yapan terör örgütünü lanetliyorum' 10 yasinda tanik oldugu katliamda babasini kaybeden Emin Yilmaz: '9 kardestik, yetim birakildik. Acimiz hala taze. Bu aciyi bize yasatan hain terör örgütü PKK'yi siddet ve nefretle kiniyorum'

Sirnak'in Güçlükonak ilçesinin Çevrimli köyünde 31 yil önce PKK'li teröristlerce katledilen 27 kisi mezarlari basinda anildi.

Çevrimli köyünde terör örgütü PKK tarafindan 10 Haziran 1990'da gerçeklestirilen saldirida yasamini yitiren 12'si çocuk, 7'si kadin 27 kisiyi anmak için köy mezarligi ziyaret edildi, Kur'an-i Kerim okundu.

Türk bayraklari ile donatilan köyde, katliamda yakinlarini kaybedenler terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi.

Katliamda iki kardesini, terör örgütünün farkli tarihlerde düzenledigi saldirilarda da iki ayagini kaybeden Çevrimli köyü muhtari Ibrahim Özbey (57), AA muhabirine, aradan 31 yil geçmesine ragmen acilarinin hiç dinmedigini söyledi.

- "Katliami yapan terör örgütünü lanetliyorum"

Saldirida 27 kisiyi yitirdiklerini ifade eden Özbey, "Çocuk, kadin, yasli, hamile demeden insanlari katlettiler. Allah o günleri bir daha göstermesin. Bu katliami yapan terör örgütünü kiniyor, lanetliyorum." dedi.

Özbey, söyle devam etti:

"Diyorlar ki; 'Kürtlerin hakkini savunuyoruz ve Kürtler için bunu yapiyoruz.' Yalan. Kürt adini kullanip 30-40 yildir hep kan döküyorlar. Askerimiz, polisimiz, korucumuz, ögretmenimiz dahi katlediliyor. Bunlara destek verenlere de sesleniyorum. Eger biraz vicdanlari varsa gelip burayi görsünler. Bunlarin Kürtlerle hiçbir alakasi yok. Terörün yaptigi bütün katliamlari siddetle lanetliyorum. Kiliçdaroglu'na sesleniyorum. Buralarda çok katliamlar yasandi. Bugüne kadar gelip 'Basiniz sag olsun' dediler mi? 'Kim yapti bunlari?' diye sordular mi? Maalesef. Onlari HDP ile kol kola görünce içimiz yaniyor. Aciyi çeken bilir. Bu aciyi biz çekmisiz. Burada akrabalarimiz, dedelerimiz, kardeslerimiz katledildi. Bunlarin günahi neydi? Hepsi akrabam."

- "Terör bitme noktasini gelmis"

Birlik ve berberligin önemini vurgulayan Özbey, "Allah, Cumhurbaskanimiz Erdogan'a uzun ömür versin. Terör bitme noktasini gelmis. Içisleri Bakanimizla, jandarmamizla, polisimizle, korucularimizla gurur duyuyoruz. Çok sükür simdi rahatiz. Allah, Cumhurbaskanimizi basimizdan eksik etmesin. Allah, güvenlik güçlerimize güç, kuvvet versin. Birlik ve beraberligimiz için bu çok önemli. Bu ülkeyi böldürmeyecegiz, kanimizin son damlasina kadar mücadele edecegiz." diye konustu.

- "Devletimizin yanindayiz"

Katliamda babasini kaybeden Emin Yildiz (41), saldiri gerçeklestirildiginde henüz 10 yasinda oldugunu belirtti.

Hala yüreklerinin yandigini dile getiren Yildiz, "9 kardestik, yetim birakildik. Acimiz hala taze. Bu aciyi bize yasatan hain terör örgütü PKK'yi siddet ve nefretle kiniyorum." ifadelerini kullandi.

Yildiz, baska terör saldirilarinda da agabeyini ve bazi akrabalarini kaybettigine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Devletimizin yanindayiz, mücadelemize devam edecegiz. Içisleri Bakanimizin yanindayiz, terörle mücadelesini tebrik ediyoruz. Hain terör örgütü hiçbir zaman emeline ulasamayacak. HDP Genel Baskani Mithat Sancar ve Pervin Buldan'i buraya çagiriyoruz. Bu öldürülenler kim, arastirsinlar. Hani Kürtlerin hakkini savunmak? Bunlarin Kürtlükle alakasi yok. Terör destekçilerine sesleniyorum. Bize bu acilari yasatanlara destek olmayin. Terör örgütü gibi bunlari da kiniyoruz."

Anma programina, Güçlükonak Kaymakami Mehmet Göze, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Tahir Baskonus, Ilçe Emniyet Amiri Mustafa Tas, AK Parti Ilçe Baskani Cüneyt Aktug, Findik Belde Belediye Baskani Abdülselam Imre, Güçlükonak Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mehmet Aktug ile vatandaslar katildi.
Kaynak: AA