El Chapo'nun Esi Kartel Için Çalistigini Itiraf Etti

El Chapo lakapli Joaqun Guzman’in esi Emma Coronel hakim karsisina çiktigi ABD’de uyusturucu kaçakçiligi ve kara para aklama suçlarini kabul etti.

El Chapo'nun Esi Kartel Için Çalistigini Itiraf Etti


Geçtigimiz Subat ayinda ABD’nin baskenti Wasgington DC’de bulunan Dulles Uluslararasi Havalimani’nda tutuklanan ve El Chapo lakapli Joaqun Guzman’in esi olan Emma Coronel bugün ABD’de hakim karsisina çikti. Coronel’in yaklasik bir saat süren durusmasi Bölge Yargici Rudolpf Contreras baskanliginda gerçeklestirildi.

Davada ilk olarak ABD Adalet Bakanligi Dava Baskan Yardimcisi Antony Nardozzi söz alarak mahkeme heyetine savcilik iddianamesini sundu.

Nardozzi iddianamede Coronel’in, kocasinin liderligindeki Meksika Sinaloa Karteli’nde 2011 ve 2017 yillari arasinda rol aldigini gösteren görgü taniklari ifadelerine ve kanitlara sahip olduklarini ve Coronel’in kocasinin Meksika’da hapisken kartelin diger ortaklari ve kocasi için aracilik yaptigini söyledi.

Nardozzi ayrica, Coronel’in kokain, eroin ve esrar dahil binlerce kilogram uyusturucu ticaretine yardim ettigine dair kanitlarin da bulundugunu ifade etti.



Iddianamenin ardindan Yargiç Contreras Coronel’e, “Bu iddialari baska hiçbir sebep olmadan sadece suçlu oldugun için kabul ediyor musun?” sorusunu sormasi üzerine Coronel, “Evet” cevabini verdi. Bu suçlamalari kabul etmesi nedeniyle yillarca hapis yatma ihtimali bulunan Coronel’in cezasinin 15 Eylül’de açiklanmasi bekleniyor.

Öte yandan El Chapo, uyusturucu kaçakçiligi suçundan hüküm giyerek, ömür boyu arti 30 yil hapis cezasina çarptirilmisti. El Chapo, su anda ABD’nin Colorado eyaletinde bulunan Supermax Hapishanesi’nde cezasini çekiyor.
Kaynak: İHA