TÜ'de Tunç Çagi'nda Kuzeybati Anadolu-Trakya Iliskileri Konferansi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Arkeoloji Bölümü Baskani Prof. Dr. Ahmet Yaras tarafinda organize edilen "Trakya'da Arkeoloji" konferanslarinin yedincisinde "Tunç Çagi’nda Kuzeybati Anadolu-Trakya Iliskileri" konusuldu.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, çevrim içi düzenlenen konferansa Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Sazci, konusmaci olarak katildi.

Moderatörlügünü Prof. Dr. Yaras’in yaptigi konferansta, Prof. Dr. Sazci, Tunç Çagi'nda Kuzeybati Anadolu-Trakya Iliskileri hakkinda bilgi verdi.

Trakya ve çevresinde yapilan arastirmalarda, farkli dönemlerde bazen dogudan batiya bazen de batidan doguya yogun kültürel iliskiler ve etkilesimler oldugu gözlemlendigini anlatan Sazci, "Bu dönemler arasinda üzerinde en az bilgi sahibi oldugumuz dönem Tunç Çagi’dir. Son yillarda Trakya’nin Anadolu sinirindaki Maydos Kilisetepe Höyügü kazisinda ele geçen buluntular, Ilk Tunç Çagi’ndan itibaren tüm Tunç Çagi boyunca Anadolu, Ege dünyasi ve Trakya arasindaki iliskileri biraz daha anlasilir kilmaktadir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA