DSI'nin Yatirimlariyla Edirne'deki Köyler Taskinlardan Korunuyor

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü Edirne’ye yaptigi yatirimlarla derelerdeki taskin riskini en aza indiriyor.

DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, yaptigi yazili açiklamada, Edirne'nin mümbit topraklarini su ile bulusturmaya, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taskin riskini azaltmaya devam ettiklerini bildirdi.

Edirne merkez ve Havsa ilçesinde taskinlara neden olan derelerle ilgili baslatilan Islah Projesi'nin sürdügünü aktaran Yildiz, çalismalarin 2022'de tamamlanmasinin hedeflendigini belirtti.

Yildiz, taskin koruma insaatlarinda yüzde 26'llik fiziki gerçeklesme saglandigini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Necatiye köyü Yukariyali Deresi üzerinde bin 150 metre uzunlugunda çift tarafli betonarme duvar, yaya köprüsü, menfez, Bakislar köyü Köy Içi Deresi üzerinde 550 metre uzunlugunda çift tarafli beton agirlik duvar, menfez ve Meneksesofular köyü Köy Içi Deresi üzerinde 370 metre çift tarafli beton agirlik duvar, Korucuköy Deresi üzerinde 500 metre uzunlugunda çift tarafli beton agirlik duvar, imalatlari yapilmakta. Çalismalarda fiziki olarak yüzde 26 gerçeklesme saglandi.

Havsa'ya bagli Necatiye, Bakislar ve merkez ilçedeki Meneksesofular köylerinin taskinlarindan korunmasi isinin tamamlanmasiyla 3 köy taskin zararlarindan korunmus olacaktir."

Kaynak: AA