Fransa, 5-11 Yas Grubunu Covid-19'A Karsi Asilamaya Baslayacak

Fransa’da 15 Aralik’tan itibaren 5 ila 11 yas arasinda saglik sorunlari olan çocuklarin Covid-19’a karsi asilanmaya baslayacagi açiklandi.

Fransa, 5-11 Yas Grubunu Covid-19'A Karsi Asilamaya Baslayacak
Fransa’da Covid-19’a karsi asilama yasi düsürüldü. Fransa Basbakani Jean Castex ve Saglik Bakani Oliver Veran, hükümetin Covid-19’a karsi aldigi yeni kisitlayici önlemleri açiklamak için basin toplantisi düzenledi.

Fransiz hükümeti, 15 Aralik’tan itibaren 5-11 yas grubunda saglik sorunlari olan çocuklari Pfizer/BioNTech tarafindan gelistirilen asi ile Covid-19’a karsi asilamaya baslayacagi ifade edildi. Fransa’da yaslari 5 ile 11 arasinda degisen yaklasik 6 milyon çocuk bulundugu ve bu yas grubunda asiri kilolu veya ciddi saglik sorunlari olan 350 bin çocuk oldugu belirtildi.

Sinif disinda da okullarda maske zorunlu olacak

Okullarda saglik protokolü 3. seviyeye yükseltilerek, 9 Aralik Persembe gününden itibaren okulda ögrenciler ve personel için sinif disinda da maske takmak zorunlu olacak. Evden çalismayi mümkün kilan bütün is yerlerini haftada en az 2 gün evden çalisma çagirisi yapildi.

Gece kulüpleri 4 haftaligina kapatilacak

Basbakan Castex, Fransa’nin Noel’den önce gece kulüplerini 10 Aralik Cuma gününden itibaren önümüzdeki 4 hafta boyunca kapatilacagini ve Omicron mutasyonuyla mücadele kapsaminda sosyal mesafe önlemlerini sikilastiracagini ancak sokaga çikma yasaklarina gerek olmadigini açikladi.



Fransa’da Omicron vaka sayisi 25’e yükseldi

Veran ise, Fransa’da Omicron vaka sayisinin 25’e yükseldigini aktardi. Fransa Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, son 24 saatte 42 bin 252 yeni vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayisinin 7 milyon 928 bin 572’e ulastigi bildirildi.

Son 24 saatte 49 kisinin Covid-19 nedeniyle hayatini kaybettigi ülkede, virüs kaynakli toplam can kaybinin, 119 bin 506’e yükseldigi aktarildi.
Kaynak: İHA