Türkiye LIQUI MOLY Motokros Sampiyonasi'nin 5. Ayagi Sis Nedeniyle Iptal Edildi

Edirne Valisi Ekrem Canalp: Uluslararasi kurallar geregi 3 tane atlama parkurunun görünüyor olmasi gerekiyor. Ancak su an yasanan sisten dolayi sadece bir atlama parkuru görünüyor. Bu sebepten dolayi bugün yapilacak yarislari iptal etmek durumunda kaldik''

Türkiye LIQUI MOLY Motokros Sampiyonasi'nin 5. ayak final yarislari pist alanindaki yogun sis nedeniyle iptal oldu.

Musabeyli köyündeki Edirne Doga ve Motor Sporlari Merkezi'nde dün yapilmasi gereken siralama ve antrenman turlari yogun yagis nedeniyle bugüne ertelenmisti. Sabah saatlerinde baslayan antrenman ve siralama turlarinda sporcular yagisin neden oldugu çamur nedeniyle zor anlar yasadi. Birçok sporcu turlari tamamlayamadi ve motosikletleri is makinelerinin yardimiyla çekildi.

Pistteki olumsuz kosullarin yaninda yogun sis hakemlerin görüs mesafesini etkiledi. Sis nedeniyle yarislar iptal edildi.

-Bahar aylarinda Balkan Sampiyonasi yapilacak

Edirne Valisi Ekrem Canalp, gazetecilere yaptigi açiklamada, olumsuz hava kosullari nedeniyle yarislari iptal etmek zorunda kaldiklarini söyledi.

Dün etkili olan yagmurun ardindan final yarislari gününde sisin etkisini gösterdigini vurgulayan Canalp, "Pistimizin hazirliklarini yapmistik. Dün yogun bir yagmur vardi. Bugün yagmurdan daha öte yogun bir sis altindayiz. Uluslararasi kurallar geregi 3 tane atlama parkurunun görünüyor olmasi gerekiyor. Ancak su an yasanan sisten dolayi sadece bir atlama parkuru görünüyor, diger kisimlarda görüs mümkün degil. Bu sebepten dolayi bugün yapilacak yarislari iptal etmek durumunda kaldik." ifadelerini kullandi.

Canalp, gelecek yilin bahar ve yaz aylarinda Edirne'de Balkan Sampiyonasi ve Avrupa Sampiyonasi organizasyonlarini gerçeklestireceklerini dile getirdi.

- Federasyon Baskani Uçar

Türkiye Motorsporlari Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar ise Edirne'de çok güzel bir parkur olusturuldugunu ifade etti.

Dünyada ender rastlanacak bir parkurun düzenlendigini vurgulayan ancak olumsuz hava kosullarinin yarisin yapilmasini engelledigini aktaran Uçar, sunlari kaydetti:

"Uluslararasi kurallar geregi bas hakemimiz ve tüm hakemlerimizin herhangi bir yarisçiyi en az 3 arti rampada görebiliyor olma sarti var. Valimiz ve diger arkadaslarin emekleri takdire sayan ama yarisçilarimizin herhangi birinin güvenligini asla tehlikeye atma imkanimiz yok. Hava sartlari bu sekilde gelisti."

MX Genel Klasman lideri Sakir Senkalayci da Edirne'de dünya standartlarinda bir pist olusturuldugunu ancak sis nedeniyle yarislarin iptal edildigini belirtti.

- Padokta dogum günü kutlamasi

Bu arada Vali Canalp, sporcu çocuklarla fotograf çektirdi, padoktaki sporculari ziyaret etti.

Canalp MX-2 Junior sinifi sporcusu Yigit Ali Selek'in padok alaninda kutlanan dogum gününe katildi. Kendisine ikram edilen pastadaki motosiklet figürünü Vali Canalp, alandaki bir çocuga armagan etti.

Kaynak: AA