Belçika'da Salgin Nedeniyle Kapatilan Tiyatro Ve Sinemalar Yeniden Açiliyor

Belçika'da Kovid-19 salginina karsi alinan tedbirler çerçevesinde geçen hafta kapatilmalarina karar verilen tiyatro ve sinemalar, itirazlarin mahkemede kabul görmesi üzerine yeniden açilacak.

Belçika hükümetinin Istisare Komitesi, geç saatlerde yaptigi toplantida, mahkeme karari bulundugu gerekçesiyle kültürel faaliyetlerin yürütüldügü mekanlarin yeniden açilmasini kararlastirdi.

Hükümet, bu tür yerlerin en fazla 200 kisi bulanacak sekilde faaliyet göstermesine izin verdi. Yeniden açilacak isletmeler arasinda sinemalar, tiyatrolar ve konser salonlari gibi yerler bulunuyor.

Birçok isletmenin ise hükümetin toplanmasini beklemeden dünkü mahkeme kararinin hemen ardindan kapilarini açtigi bildirildi.

Spor karsilasmalarinin seyircisiz sekilde yapilmasina yönelik kararda ise degisiklik olmadi.

Belçika'da kültürel faaliyetlerin yürütüldügü is yerlerinin isletmecileri, hükümetin 22 Aralik'taki kapatma kararina itiraz etmisti. Mahkeme, hükümetin kararinin orantisiz oldugu gerekçesiyle basvuruyu hakli bulmustu.

Belçika, 22 Aralik'ta Omicron varyanti endisesiyle Noel tatili döneminde Kovid-19 vakalarini düsük tutabilmek için mevcut uygulamalari sertlestirmis, bu kapsamda restoran ve kafe gibi yerlerin açik olmasina ancak sinema ve tiyatro gibi yerlerin kapatilmasina karar vermisti.

Kaynak: AA