BBP Lideri Destici Açiklamasi 'HDP, PKK'nin Partisidir. Selahattin Demirtas Bir Teröristtir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, “HDP, PKK’nin partisidir. Selahattin Demirtas bir teröristtir” dedi.

BBP Lideri Destici Açiklamasi 'HDP, PKK'nin Partisidir. Selahattin Demirtas Bir Teröristtir'


BBP Genel Baskani Destici, partisinin Ankara’daki bir otelde düzenledigi ‘2021 Yili Degerlendirme Toplantisi’na katildi.

Burada yaptigi konusmada 2021 yilinda gerçeklesen olaylari degerlendiren Destici, sözlerine bu yilin en önemli hadiselerinden birisinin Türkiye’nin kendi asisina kavusmasi oldugunu söyleyerek basladi, emegi geçenlere tesekkür etti. Destici, Selahattin Demirtas hakkinda da konustu.

Demirtas’in terörist oldugunu belirten Destici, “Selahattin Demirtas bir teröristtir. Terör örgütünün bir elemanidir, uzantisidir. 37 masum insanin ki 2’si polis. Katillerinin azmettiricisidir. Türkiye Cumhuriyeti devletine açikça meydan okumustur. Defalarca mitinglerinde, konusmalarinda ayri bir devlet kurmaktan, öz yönetimden, terörist basinin heykelini dikmekten bahsetmistir. Elbette cezasini çekecektir” dedi.



“Dolar yükselsin diye el ovusturanlar milleti tesvik ettiler”

Türkiye’nin 2021 yilinda yasadigi ekonomik sikintiya da deginen Destici, dövizdeki dalgalanmalarin en çok milletin canini yaktiginin alini çizerek, “Türkiye, 2021 yilinda bir de ekonomik kriz yasadi. Dövizdeki dalgalanmalar en çok milletimizin canini yakti ve halen kismen yakmaya devam ediyor. Burada da maalesef iki yüzlü bir siyasetle karsi karsiyayiz. Bir taraftan dolar yükselsin diye el ovusturanlar ve televizyonlara çikip Millet Ittifaki’ni olusturanlar çikip dolarin daha çok yükselecegini 20’lerde falan durdurulamayacagini çok yüksek rakamlar telaffuz ettiler. Adeta milleti tesvik ettiler. Dolar almalari ve paralarini dolara yatirmalari için tesvik ettiler, bir taraftan da el ovusturdular. Yükselsin ki Cumhur Ittifaki, hükümet, iktidar oy kaybetsin, erken seçime gitmek zorunda kalsin ve daha sonra da bu ittifak seçimi kazansin, Türkiye’yi kendileri yönetsin” diye konustu.



“En çok itiraz ettigim hazine yardimindan HDP’nin yararlanmasi”

Partilere yapilan hazine yardimi hakkinda da konusan BBP Lideri Destici, hazine yardimi yapilmasini dogru bulmadigini, en çok da HDP’ye yapilmasina itiraz ettigini vurgulayarak, “645 milyon ocak ayinin ilk 10 gününde 5 partinin hesabina yatacak. Bir de ekonomimiz bu kadar zordayken, vatandas bu kadar sikintidayken, hazine bu kadar zor günlerden geçerken. Benim itiraz ettigim bu” sözlerine yer verirken, sunlari da ekledi:

“Yine benim asla kabul etmedigim ve cigerimi yakan bir sey daha var. O 5 partinin içerisinde HDP var. HDP su anda kapatilma süreciyle karsi karsiya. Sen diyelim ki bunun kasasina 77 milyonu yatirdin. Bir ay sonra da kapandi. Nereye gidecek bu milletin parasi? Çoktan uçmus gitmis olacak PKK’ya, terör örgütüne saga sola. Bu dava sonuçlanana kadar HDP’ye verilecek hazine yardiminin dondurulmasini istiyoruz.”

“Parti genel baskanlarinin dinlendigini düsünmüyorum"

CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun genel baskanlarin dinlendigi iddiasi hakkinda da konusan Destici, parti liderlerinin dinlendigini düsünmedigini, dinlenme olduysa da yanlis buldugunu söyledi.

Destici, Kiliçdaroglu’nun kurumlardan almaya çalistigi randevular ve kurumlara gidisi hakkinda da degerlendirmelerde bulundu. Destici, söyle konustu:

“Ben sahsen devletin siyasi parti genel baskanlarini dinledigini düsünmüyorum. Dinlemelerini de yanlis buluyorum. Eger böyle bir dinleme varsa bunu dogru bulmam. Kim dinlenirse dinlenirse dinlensin, hiçbir insanin özel hayatina girilemez. Bir mahkeme, savcilik karari olmadan dinlenemez. Ama ben bu iddialarin temelsiz ve gerçek olmadigini düsünüyorum, sadece algi olusturmaya yönelik oldugunu düsünüyorum. Eger bununla ilgili ellerinde somut bir belge varsa savciliga, yargiya basvurmalarini tavsiye ediyorum. Randevu vermeyen her kurumun önüne giderek buradan bir siyaset gelistirmeye çalisirsaniz bence bu ucuz siyaset olur. Milli Egitim Bakanimiz benim tanidigim kadariyla çok akli basinda biri ve bu islere vakif. Büyük bir gayretle egitimi daha iyi hale getirme gayreti için ugrasiyor. 2018 yilindan bugüne kadar benim bildigim ögretmen mülakatlarinda yarim puan bile oynanmadi. Istisnalari var.”

“HDP ile olan iliskilerine gelecek olursak HDP ile iliski, PKK ile iliski demektir”

HDP ile ittifak yapanlarin PKK ile is birligi yaptiginin altini çizen Destici, “HDP ile olan iliskilerine gelecek olursak HDP ile iliski, PKK ile iliski demektir. Bu çok açik ve nettir. HDP ile kim ittifak ediyorsa PKK ile is birligi yapmis demektir. HDP, PKK’nin partisidir. Bugüne kadar ‘biz PKK’nin partisi degiliz’ dediler mi? ‘PKK terör örgütüdür’ dediler mi? Seçim yaklastikça HDP ile görünmek zorunda kaldiklarinda hissettiler. IBB ile ilgili Içisleri Bakanligi bir sorusturma baslatti. Baslatabilir. Pek çok belediyeyle ilgili sorusturma devam ediyor. Bunda anormal bir durum yok ki. Niye bu kadar rahatsiz olunuyor, aslinda anormal olan o” cümlelerine yer verdi.

BBP Lideri Destici, konusmasinda gelen soru üzerine partisinin bir sonraki seçimde kendi logosu ve adaylari ile bulunacagini da ekledi.
Kaynak: İHA