Samsun'da Izin Belgesiz Seyahat Acentelerine 174 Bin Lira Cezai Islem Uygulandi

Samsun'da izin belgesiz seyahat acenteligi faaliyeti ve rehbersiz tur düzenleyen isletmelere sol 3 yilda 174 bin 153 lira idari para cezasi verildi.

Il Kültür ve Turizm Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada, izin belgesiz seyahat acenteligi faaliyeti ve rehbersiz tur düzenleyenlere iliskin denetimlerin artarak sürdürüldügü belirtildi.

Seyahat Acentalari ve Seyahat Acentalari Birligi Kanunu'na istinaden denetimlerin yürütüldügü aktarilan açiklamada, "Yürütülen denetimlere müdürlügümüzün uzman personeli disinda TÜRSAB yetkilileri, SGK denetmeni, maliye ve emniyet personeli de eslik etmektedir. 2019 yilinda 3, 2020 yilinda 11 ve 2021 yili Kasim ayi itibariyla 16 denetimde kanuna aykiri hareket eden isletmelere valilik oluruyla toplam 174 bin 153 idari para cezasi uygulanmistir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, "Hem haksiz rekabeti hem de vatandaslarimizin sikinti yasamasini önlemek adina artirarak devam ettigimiz denetimlerimizle ilimizdeki belgesiz seyahat acenteligi faaliyetlerini asgariye indirmeyi hedefliyoruz. Vatandaslarimizdan hizmet alirken acentelerin faaliyet belgelerini sormalarini ve kanuna aykiri bir duruma tanik olduklarinda TÜRSAB yetkililerine veya müdürlügümüze basvurmalarini önemle hatirlatiriz." açiklamasinda bulunuldu.

Kaynak: AA