Engelli Kadin Kedilere Yem Olmaktan Kurtardigi Kumru Yavrusunu Sahiplendi

Samsun'un Ilkadim ilçesinde simit satarak geçimini saglayan Necla Yildirim: 'Ben ona bakarsam Yaradan da bana yardim eder. Hep öyle düsünüyorum. Merhamet çok önemli'

FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da simit satarak geçimini saglayan 53 yasindaki Necla Yildirim, yarali buldugu kumru yavrusuna sefkatle bakiyor.

Esini yakin zaman önce kaybeden ve yalniz yasayan Yildirim, yaklasik 10 yil önce damar tikanikligi nedeniyle sag ayagi diz kapaginin altindan kesilince engelli kaldi.

Protez ayakla yasama tutunan Yildirim, Saathane Meydani'nda simit satarak geçimini sagliyor.

Iki çocuk annesi Necla Yildirim, bir süre önce, agacin altinda kedilerin saldirisina ugrayan kumru yavrusunu fark etti. Kedilere yem olmaktan kurtardigi kusa "Alis" ismini veren Yildirim, kumruyu damlalikla beslemeye basladi.

Kusu yanindan ayirmayan Yildirim, onu üsümemesi için montunun içinde tutuyor.

Necla Yildirim, AA muhabirine, "Alis"in firtinada yuvasindan düsmüs olabilecegini söyledi.

Kumruyu buldugunda çok üsümüs ve korkmus oldugunu anlatan Yildirim, yuvasini bulamayinca kusu sahiplendigini belirtti.

Yavruyu hemen sarmalayip koynunda isittigini dile getiren Yildirim, "Koynumda sakliyorum o, sicagimla yasiyor." dedi.

Kumrunun simdi daha saglikli oldugunu belirten Yildirim, "Yemesi düzeldi. Annesinin agziyla yemeye aliskin oldugu için kendi yiyemiyor, o yüzden ona damlalik aldim." diye konustu.

Yildirim, simit satarken de kusu yanindan ayirmadigini, onu besledigini ancak hijyene de dikkat ettigini anlatti. Kumruyu müsterilerine göstermemeye çalistigini söyleyen Yildirim, "Insanlarin kimi merhametli kimi merhametsiz. Herkes hayvansever olamiyor." diye konustu.

Kendisinin de engelli olduguna isaret eden Necla Yildirim, "Ben ona bakarsam Yaradan da bana yardim eder. Hep öyle düsünüyorum. Merhamet çok önemli." diye konustu.

"Alis" ile birbirlerine alistiklarini, büyüyene kadar ona bakacagini ifade eden Yildirim, hayvan sevgisinin engel tanimadigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA