Görme Engelli Müzik Tutkunu Ögretmen Koro Kurdu

Ilkokul ögretmeni sayesinde yetenegi kesfedilen ve müzik ögretmeni olarak Gaziantep'te hayatini sürdüren, dogustan görme engelli Ibrahim Uysal, kurdugu korayla müzik tutkunlarini bulusturdu Ibrahim Uysal: 'Bu koroyu yönetmek benim için çok ayri bir gurur kaynagi'.

SALIH DARICI - Gaziantep'in Nizip ilçesinde çocuklugundan beri müzikle ilgilenen görme engelli Ibrahim Uysal, müzik ögretmenligi yaptigi sirada tanistigi müzik tutkunlarini koroda bulusturdu.

Dogustan görme engelli Uysal'in müzige ilgisi, ilkokul ögretmeni tarafindan fark edildi. 3'üncü siniftayken okul korosuna dahil edilen Uysal, yine ögretmeninin yönlendirmesiyle müzikle daha fazla vakit geçirmeye basladi.

Babasinin aldigi kasetleri dinleyerek türküleri ezberleyen ve seslendiren Uysal, müzik alaninda egitim almak için özel yetenekle ögrenci kabul eden Gazi Üniversitesi Egitim Fakültesi Müzik Ögretmenligi Bölümünü kazandi. Mezuniyetin ardindan Sanliurfa'nin Suruç ilçesi ile Gaziantep'teki okullarda ögretmenlik yaptiktan sonra görevine Nizip ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Halk Egitimi Merkezi'nde devam eden Uysal, müzik araciligiyla daha fazla insana ulasmaya çalisiyor.

Sanat asiklarini kurdugu koroda bir araya getiren Uysal, Türk Halk Müzigi Korusu'nun sefligini de yürütüyor.

???????Ibrahim Uysal, AA muhabirine, çocuklugundan beri müzikle ilgilendigini ve bu yetenegini gelistirmeye çalistigini söyledi.

Çocukken babasindan sürekli sanatçilarin kasetlerini almasini istedigini anlatan Uysal, "Babam 'Oglum yine mi kaset, aldiklarimi dinle' derdi. Hepsini dinliyor, ezberliyordum ve daha farkli müzikler, enstrümanlar dinlemek istiyordum. Sabahlari ezberledigim türküleri söylemeye baslar, annemi, babami türkülerle uyandirirdim." dedi.

Görme engelli müzik ögretmeni Nuri Boztas'tan egitim almaya basladigini belirten Uysal, Gaziantep Görme Engelliler Okulu'ndaki ögretmeni sayesinde korolarda görev aldigini, enstrümanlar çaldigini ifade etti.

- "Çogunlugu ögretmen arkadaslardan olusan bir koro"

Uysal, üniversitede de Türk Halk Müzigi korosunda görev aldigini aktararak söyle devam etti:

"Okullarda müzik ögretmeni olarak görev yaptiktan sonra simdi burada görevime devam ediyorum. Halk Egitim Merkezinde ögrencilere dersler verirken yetenegi olan çocuklarimizi güzel sanatlara yönlendirmeye çalisiyorum. Müzik adina bir seyler yapabilmek için 2019 yilinda Halk Egitim Merkezimiz bünyesinde Türk Halk Müzigi koromuzu olusturduk. Çogunlugu ögretmen arkadaslardan olusan bir koro ve ilk konserimizi de o yil içinde verdik. Salgin nedeniyle çalismalarimiza ara vermistik ama yeniden çalismalara basladik. Konserimiz halkimiz tarafindan çok begenildi, takdir edildi. Bu koroyu yönetmek benim için çok ayri bir gurur kaynagi. Çünkü müzik yapmak isteyen insanlara bu firsati taniyoruz. Ben de buna vesile olmaktan çok mutluyum."

Müzigin hayatinin vazgeçilmezi oldugunu vurgulayan Uysal, "Müzik benim yasam kaynagim, yasama tutunabilecegim en önemli yasama biçimim. Ben tek basina sahneye çikmaktansa koromla müzik yapmaktan daha fazla haz duyuyor, mutlu oluyorum." diye konustu.
Kaynak: AA