Bursa Merkezli Sahte Içki Operasyonunda Yakalanan 14 Süpheli Adliyeye Sevk Edildi

Bursa merkezli 9 ilde düzenlenen sahte içki operasyonda gözaltina alinan 24 süpheliden 14'ü tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Bursa Il Jandarma Komutanligi KOM Sube Müdürlügü ve Jandarma Genel Komutanligi KOM Daire Baskanligi ekipleri, yasal olmayan yollarla etil alkol üreticisi ve bayilerinden temin ettikleri etil alkolleri sahte içkiye dönüstüren ve üzerine bastirdiklari yüzey temizleyicisi, dezenfektan etiketleri yapistirarak kargo yoluyla satis yaptigi belirlenen suç örgütünü fiziki ve teknik takibe alarak 5 ay boyunca izledi.

Bursa, Istanbul, İçel, Aydin, Malatya, Denizli, Gaziantep, Izmir, Amasya illerindeki operasyonlarda degisik marka ve bilgileri içeren çok miktarda etil alkol ile kaçak ve sahte içki ele geçirdi.

Bu çalismalarin ardindan Bursa Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla organize suç örgütü elebasi ve üyelerine yönelik Bursa, Istanbul, Izmir ve Kirklareli'nde aralarinda alkol üretimi yapan bir fabrika olmak üzere toplam 22 adreste 26 süpheliye yönelik 20 Aralik'ta es zamanli operasyon düzenlenmis, operasyonda 24 süpheli gözaltina alinmisti.

Gözaltina alinan 24 süpheliden 14'ü tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Operasyonda, 31 bin 502 litre etil alkol ve 57 bin 500 litre sahte içki, 1311 sahte etiket, 5 bin 311 adet alkollü içki yapiminda kullanilan aroma, 51 adet alkol kiti, sahte kimlik, alkol metre, 9 bin 22 adet bos sise, bidon, damacana, 10 bin 250 adet alkollü içki sise kapagi, 1 tabanca, sarjör ve 5 tabanca fisegi, 269 adet dezenfektan, 1,5 gram kubar esrar ile çok sayida doküman ele geçirilmisti.

Kaynak: AA