Zeytinburnu'nda Kent Çalismalari Ödülleri Sahiplerini Buldu

Zeytinburnu Belediyesi ve Istanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü isbirliginde kente yönelik bilgi üretimini tesvik etmek amaciyla düzenlenen Kent Çalismalari Ödül Töreni’nde, basarili isimler ödüllerini aldi.

Zeytinburnu'nda Kent Çalismalari Ödülleri Sahiplerini Buldu
Zeytinburnu Belediyesi ve Istanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü isbirliginde düzenlenen Kent Çalismalari projesinin ödül töreni, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Ödül törenine Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Yüksekögrenim Kurulu Baskani (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar ve çok sayida davetli katildi.

Gecede, makale, doktora tezi, kitap ve jüri özel ödülü olmak üzere 4 ayri kategoride kazanan isimler ödüllerini kavustu.

“Türkiye’nin 53 ilinden, yaklasik 200 eser basvuru yapti”

Ödül töreninde konusan Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, “Zeytinburnu Belediyemizce düzenlenen Kent Çalismalari Ödül Töreni’nin ilkindeyiz. Bu çalisma üniversitelerle belediyeler arasinda bir isbirligi tesvik saglamak üzere tasarlandi. Bu yarismada dört kategoride ödül verilecek. Istanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü isbirligiyle hazirlandi. Yaklasik bir yil önce dijital olarak duyuruldu. Bütün süreçleri dijital olarak tamamlandi. 190 sayida eser yarismaya basvurdu. Kitap, makale, doktora ve jüri özel ödülü verilecek bu aksam. Çok kiymetli üniversite hocalarimiz jüride görev aldilar. Bu aksam Yüksek Ögretim Kurulu Baskanimizin tesrifleriyle ödülleri verecegiz. Baslangiç için çok iyi bir netice elde ettigimizi düsünüyorum. Birbirinden degerli yaklasik 200 eser basvuru yapti. Insallah bundan sonra da bu etkinligi düzenlemekte kararliyiz. Maksadimiz akademik camiayi kent çalismalarina yogunlasmalarini saglamak ve görünür kilmak. Emegi geçen bütün hocalarimiza çok tesekkür ederim. Türkiye’nin 53 ilinden basvuru geldi. Yaklasik 50 farkli üniversiteden mezun hocamiz akademisyenler müracaat ettiler. Bundan sonraki kent çalismalari için de tesvik edici olmasini diliyorum. Biz her yil kent çalismalari ödüllerini vermeye devam edecegiz" dedi.



“Bu organizasyon akademik ilim anlaminda bir sosyal sorumluluk projesidir”

Törende konusan Yüksekögrenim Kurulu Baskani (YÖK) Prof. Dr. Erol Özvar ise, "Bu tür organizasyonlar aslinda; Türkiye’de ilmi faaliyetleri arastirmalari kaliteli, nitelikli yayinlari tesvik etmek amaciyla, bu çalismalari yapan ögretim elemanlarinin öncelikle anmak hatirlamak toplumun cemiyetin basina çikarmasiyla yapiliyor olmasi bu açidan Yüksek Egitim Kurulu’nu temsilen burada bulunmaktan dolayi fevkalade memnunum. Sorumlu oldugum sahaya yönelik Zeytinburnu Belediyesi Baskanligi bu güzel organizasyona ev sahipligi yapmis olmasi çok önemli. Basta Istanbul Üniversitesi ve onun kiymetli seçkin bölümlerinden bir tanesi sosyoloji ve belki bununla beraber Istanbul’un diger üniversitelerinde çalisan hocalarla birlikte Zeytinburnu belediyesinin böyle bir organizasyonda isbirligi yapmis olmasidir. Üniversitenin temel islevlerinden bir tanesi toplumsal sorumluluk projeleri topluma yönelik hizmetleridir. Bu açidan bakildiginda bu organizasyonda akademik ilim anlaminda hizmet veren basta seçici kurul degerlendirme yapan hocalar hakem heyeti Zeytinburnu Belediyesiyle birlikte aslinda bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmis oluyorlar. Kent çalismalarinin ödüllendirilmesi bu açidan aslinda Türkiye’de sosyal birimlerin birlesimine katki saglayacagi tesvik edecek bu alanda yapilacak olan çalismalari destekleyecek bir etkinlik ödüllerin nerede verildigine bakildiginda bu aslinda kendini bir açidan gösteriyor. Sadece makale ve kitap degil ayni zamanda tezlerin takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi aslinda yüksek lisans ve doktora yapan sosyal birimlerde bu bakimdan tez yazan genç arkadaslarimizin da ciddi bir destegi bugünden itibaren ve bundan sonra da verilecegini göstermektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA