Simide Zam Mı Geldi? Simit Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Simit fiyatları hakkında birçok araştırma yapılıyor. son zamanlarda ortaya atılan iddialar simide zam mı geldi sorusunu ortaya çıkardı. Peki, simide zam mı geldi? Simit fiyatları ne kadar oldu? simit zammı ne kadar? İşte merak edilenler...

Simide Zam Mı Geldi? Simit Fiyatları Ne Kadar Oldu?
İstanbul’da simit fiyatlarının 1 lira zamlandığı iddiası birçok vatandaşı konu hakkında araştırma yapmaya sevk etti. Bu sebeple sık sık aratılanlar arasında simide zam mı geldi ve simit fiyatları ne kadar oldu soruları yer aldı. Önceki zamanlarda 2,5 TL’den satılan simitlerin bu sene gelen zamla beraber 3,5 TL olacağı belirtildi. Bu kapsamda zammın neden yapıldığı birçok kişi tarafından merak edildi. Fırın sahipleri ise konuyla ilgili olarak ham maddeye yapılan yüzde 300 zammı gösterdi. Simit fiyatları birçok kişinin merak ettiği konulardandır. İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir ise artan simit fiyatları hakkında açıklamada bulundu. Sözlerinde ''3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir'' ifadelerine yer veren Özdemir zamların devam etmesine esnafın dayanamayacağını belirtti. Simit fiyatları ne kadar oldu sorusu hakkında daha detaylı bilgi için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


Simide Zam Mı Geldi? Simit Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Simide Zam Mı Geldi?


Simit fiyatlarına gelen zam birçok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde simit fiyatları arttı. Bu sebeple simide zam mı geldi ve simit fiyatları arttı mı sorusu sık sık aratılıyor. İstanbul’da simide yüzde 40 zam gelmesiyle beraber en merak edilenler arasında iğer illerdeki simit fiyatları yer aldı. Konuyla ilgilii olarak İstanbul Un-İş Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir de açıklamalarda bulundu. Özdemir açıklamasında 'Bugün itibarıyla İstanbul genelinde simit fiyatları 3,5 lira oldu. Açma ve simit 3,5, poğaça 3 lira. Börek fiyatlarının kilosu en az 60 lira, poğaça fiyatları 2 liradan 3 liraya çıktı. ''Ham maddeye yüzde 300 zam geldi. Biz yüzde 40 zam yaptık. Bu zam da bizi kurtarmıyor. Küçük esnaf kendinden fedakarlık yapacak. Böyle devam ederse 3-5 ay sonra kapatmalar başlayabilir.'' İfadelerini kullandı.


Simide Zam Mı Geldi? Simit Fiyatları Ne Kadar Oldu?


Samsunda ve Denizli’de de Simide Zam Gelmişti

Samsunda ve Denizli’de de simit fiyatlarının zamlandığı belirtiliyor. 70 gramı 1,5 liradan satılan simidin 80 gramı 2 liradan satılmaya başlanacak. Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit Samsun’daki simit fiyatları hakkında "Samsun'da 1 sene üzerine simide zam yaptık. 70 gramı 1,5 TL olan simidin fiyatını 80 gramı 2 TL olarak belirledik. Simidin gramajı 10 gram arttı, fiyatı da 50 kuruş arttı. Susam ve diğer maliyetler yüzde 40 oranında arttı ama biz bunun tamamını fiyata yansıtmadık. Bu dönemde susam yüzde 50 oranında zamlandı. Un ve akaryakıt gibi diğer maliyetler de arttı. O yüzden bu zammı uygulamak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı. Konuyla iligli olarak simit fiyatlarını öğrenen vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan zamların ardından bazı esnafların kepenk indireceği tahminleri de sosyal medya üzerinden sık sık paylaşılıyor. Yeni yılda da ekmek ve simide zam geleceği ortaya atılan iddialar arasındadır. Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizin devamında takip edebilirsiniz.