Saglik Bakanligi 40 Müfettis Yardimcisi Alacak

Saglik Bakanligi sözlü sinav sonucuna göre 40 müfettis yardimcisi alimi gerçeklestirecek.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilanlara göre, Saglik Bakanligi Teftis Kurulu Baskanliginda istihdam edilmek üzere 40 müfettis yardimcisi kadrosu için sözlü sinav yapilacak.

Basvuruda bulunacak adaylarin en az 4 yil süreli lisans egitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk,

iktisat ve isletme fakültelerinden veya bunlara denkligi yetkili makamlarca kabul edilmis yurt içi ve yurt disindaki ögretim kurumlarindan mezun olmalari, son basvuru tarihi itibariyla geçerlilik süresi dolmamis KPSS sonuçlari esas alinmak kaydiyla KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 puan almis olmalari ve 35 yasini doldurmamis olmalari gerekiyor.

Adaylar, sinav basvurularini elektronik ortamda e-Devlet araciligi ile "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden gerçeklestirecekler. Basvurular 27 Aralik'ta saat 00.01'de baslayip, 9 Ocak'ta saat 23.59'da sona erecek.

Giris sinavina, alinacak müfettis yardimcisi kadrosunun 4 kati aday çagrilacak. Siralama KPSS puani en yüksek adaydan baslamak üzere yapilacak ve son siradaki aday ile esit puana sahip diger adaylar da sinava çagrilacak.

Sinava katilma hakkini elde eden adaylarin listesi "https://teftis.saglik.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Giris sinavi, 30 Ocak-18 Subat arasinda Saglik Bakanliginin Bilkent Yerleskesi'nde iki asamali yapilacak. Sözlü sinavin ilk asamasi, tüm adaylarin katilimiyla 30 Ocak'ta 10.30-11.30 saatleri arasinda gerçeklestirilecek.

Bu asamada degerlendirmeye esas olmak üzere adaylardan, sorulan sorulara yaziyla cevap vermeleri istenecek. Ikinci asama ise 31 Ocak-18 Subat arasinda gerçeklestirilecek ve adaylar ilanda belirtilen diger yönlerden degerlendirmeye tabi tutulacaklar.

Teftis Kurulu Baskanliginin internet adresinde, adaylarla hangi günlerde görüsülecegine dair gerekli bilgilendirme yapilacak.

Ates, öksürük, burun akintisi ve solunum sikintisi olan, Kovid-19 olan veya Kovid-19 vakasi temaslisi olan adaylarin, sinav girisinde görevlilere bilgi vermeleri gerekecek. Bu durumdaki adaylar birinci asamada ayri salonda sinava alinacaklar, ikinci asamada ise diger adaylardan ayrilarak sinav komisyonunun alacagi karar dogrultusunda uygun yer, zaman ve kosullar altinda sinava girecekler.

Sinavda basarili sayilabilmek için komisyon baskan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanlarin aritmetik ortalamasinin en az 70 olmasi gerekiyor. Giris sinav notunun esitligi halinde KPSS puani yüksek olan aday öncelik kazanacak. Basari puani en yüksek olan adaydan baslanmak suretiyle, atama yapilacak kadro sayisi kadar asil ve yedek belirlenerek ilan edilecek.

Kaynak: AA