Arastirma Açiklamasi Omicron Bulasanlarin Hastaneye Kaldirilma Riski Daha Az

Ingiltere'de yapilan bir arastirmada, Kovid-19'un Omicron varyantinin, Delta varyantina oranla daha az hastaneye kaldirilmalara yol açtigi tespit edildi.

Londra Emperyal Kolejince yapilan arastirmada, 1-14 Aralik tarihlerinde Ingiltere'de kaydedilen hem asili hem de asisiz Kovid-19 vakalari degerlendirildi. Çalismada, 56 bin Omicron ve 269 bin Delta vakasi incelendi.

Arastirmaya göre, Omicronlu kisilerin yaklasik yüzde 15'i "daha az hastaneye kaldirilmaya", yüzde 40-45'i daha az "hastanede en az bir gece veya daha uzun kalmaya" ihtiyaç duyuyor. Bununla birlikte Omicron, semptomlari daha az siddetli olsa da daha bulasici.

Londra Emperyal Kolejinden Profesör Neil Ferguson, yaptigi açiklamada, "Analizimiz, Delta varyantina kiyasla Omicron varyanti tasiyan kisilerin hastaneye kaldirilma riskinin orta derecede azaldigini gösteriyor." dedi.

Ingiltere'de dün 106 bin 122 Kovid-19 vakasinin tespit edilmesiyle salginin baslangicindan bu yana ilk kez 100 binden fazla günlük vaka sayisi kaydedilmisti. Buna ragmen hayatini kaybedenlerin sayisi önceki aylara oranla artmayarak 140 olmustu.

Ingiltere, 170 bini askin ölümle "Avrupa'da Kovid-19 kaynakli en çok ölümün görüldügü ülke" konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA