New York'taki Türkevi 4 Kitayi Bulusturdu

Türkevi, Japonya, Güney Afrika, Jamaika ve Türkiye'nin kültür, sanat ve mutfaklarini bulusturan ilk çok uluslu etkinlige ev sahipligi yapti.

Türkiye, Japonya, Güney Afrika ve Jamaika'nin kültür, sanat ve mutfaklari, New York'taki Türkevi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Türkevi, Türkiye'nin New York Baskonsoloslugunun, Japonya, Güney Afrika ve Jamaika baskonsolosluklariyla ortaklasa düzenledigi, Amerikan Göçmen Dernegi ile Japon Toplumu'nun da katilimiyla ilk çok uluslu etkinlige ev sahipligi yapti.

4 kitanin Türkevi'nde bulustugu etkinlikte ülkelerin müzikleri ve mutfaklariyla katilimcilara müzik söleni ve lezzetli tatlar sunuldu.

Türkiye'nin New York Baskonsolosu Reyhan Özgür, etkinlikte yaptigi konusmada, ''Dört farkli kitada yer alan ülkelerimiz, kültürel alisveriste bulunmak ve göçmenlerin ABD'ye pozitif katkilarini kutlamak için bugün burada bir araya geldi.'' dedi.

Göçmenlerin yasadiklari toplumlara katkilarina deginen ve bunun en çarpici örneginin göçmenler ülkesi ABD oldugunu belirten Özgür, ''Her alanda bulunduklari ülkeleri güçlendiren göçmen mucitlerden isçilere, girisimcilere ve toplum liderlerine kendi toplumlarimizla gurur duymaliyiz.'' diye konustu.

- Japonya, Güney Afrika ve Jamaika bayraklari Türkiye'de yapilip getirildi

Jamaika'nin New York Baskonsolosu Alsion Wilson, etkinlikle kullanilmak üzere Japonya, Güney Afrika ve Jamaika bayraklarinin Türkiye'de yapilip Türkevi'ne getirildigini söyleyerek, Baskonsolos Reyhan Özgür'e tesekkür etti.

Türkevi'ndeki etkinlige katilan Jamaikali ünlü sarkici Spice, Bakonsolos Özgür'e imzali poster takdim etti.

New York Vali Yardimcisi Brian Benjamin'in de katildigi etkinlikte diplomatik çevreden, Türk, Japon, Güney Afrika ve Jamaika toplumundan çok sayida davetli yer aldi.

Kaynak: AA