KKTC'de Birçok Temel Tüketim Maddesi Ve Gidada KDV Sifirlandi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kredi borçlarinin yapilandirilmasina iliskin kararname 31 Mart 2022’ye kadar uzatilirken, birçok temel tüketim maddesi ve gidada KDV orani sifirlandi.

KKTC'de Birçok Temel Tüketim Maddesi Ve Gidada KDV Sifirlandi


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) "Kredilerin Yapilandirilmasina Iliskin Yasa Gücünde Kararname" 31 Mart 2022’ye kadar uzatildi. Basbakan Faiz Sucuoglu düzenledigi basin toplantisinda, kredi borçlarinin yapilandirilmasina iliskin kararnamenin 31 Aralik 2021’den 31 Mart 2022’ye kadar uzatildigini aktararak, kararin Bankalar Birligi, Merkez Bankasi ve Cumhurbaskani Ersin Tatar ile yapilan ortak toplantilar sonrasi alindigini açikladi.

Sucuoglu, “Tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde de pandemi kosullari hem bireyleri hem de sirketlerinizi finansal olarak zorlayici ve ekonomik aktivitelerini yeterli ölçüde büyümesini engelleyici kosullar olusturmaya maalesef devam ediyor” dedi.

Sucuoglu, “Pandemi kaynakli zorlayici kosullara ilaveten Türk lirasinin yabanci paralar karsisinda hizli deger kaybi döviz kurlarindaki asiri ve sürekli volatilite hem tüketici ve üretici enflasyon oranlariyla ki artislar ile fiyat mekanizmasinin saglikli islemesine engelleyen tedarik ve satis kosullari ülkemizde faaliyet gösteren sirketleri ve sabit gelirli aileleri ciddi sekilde zorluyor” ifadelerini kullandi.

Sucuoglu, “Kredi borçlusu ve ödeme yapmakta zorlanan vatandaslarimizin kredilerinin ve talep edilmesi durumunda bankalari tarafindan daha uzun vadede daha düsük taksitlerle istenirse ödemesiz dönemlerde saglanarak ve bireylerin ödeme güçlerini olumlu etkileyecek sekilde yapilandirmasini saglamayi hedefliyoruz” dedi.



Birçok üründe KDV sifirlandi

Sucuoglu’nun ardindan konusan Maliye Bakani Dursun Oguz ise, bazi ürünlerde KDV’nin %5’ten sifira indigini belirtti.

Oguz, bugünden itibaren katkili katkisiz un ve nisasta, kati yag, sivi yag, sirke, limon suyu, nar eksisi, bisküvi ve gofretlerde KDV oraninin yüzde 5’ten sifira indirildigini ifade etti.

Kaynak: İHA