EMA'dan Johnson & Johnson Asisi Için Ek Üretim Tesisine Onay

Avrupa Ilaç Ajansi (EMA), Covid-19’a karsi gelistirilen Johnson & Johnson asisi için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladi.

EMA'dan Johnson & Johnson Asisi Için Ek Üretim Tesisine Onay
Avrupa Ilaç Ajansi (EMA) tarafindan yapilan açiklamada, Covid-19’a karsi gelistirilen Johnson & Johnson’in asisi için Fransa’da yeni bir üretim tesisinin onaylandigi ve Pfizer/BioNTech ve Moderna’nin asilarinin üretimini artirdigini duyuruldu. Açiklamada, "EMA’nin insan ilaçlari komitesi, Janssen-Cilag International NV sirketi tarafindan gelistirilen Covid-19 asisinin üretimi için ek bir üretim tesisini onayladi" ifadeleri kullanilarak, üretim yerinin Fransa’nin Marcy-l’toile sehrinde bulunan ve Sanofi Pasteur tarafindan isletilen bölge oldugu belirtildi.

EMA, Ispanya’da Moderna asisinin, ABD’de ise BioNTech/Pfizer asisinin yeni tesislerde üretilecegini ifade etti.

ROVI Sözlesmeli Imalat sirketi tarafindan isletilen bir Ispanyol fabrikasinda her ay yaklasik 25 milyon Moderna asi dozu üretilecegi bildirilirken, BioNTech/Pfizer asisinin ise ABD’nin Massachusetts eyaletinde yer alan Andover’da Wyeth Pharmaceuticals’in Wyeth BioPharma sirketi tarafindan isletilen üretim tesisinde üretilecegi aktarildi.

Simdiye kadar Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson asilarinin Avrupa Birligi’nde (AB) kullanilmasina izin veren EMA, Sputnik V, Vero Cell, Vidprevtyn ve VLA2001 asilarini incelemeye devam ediyor.
Kaynak: İHA