ABD Senatosundan Sincan'dan Ithalati Yasaklayan Tasariya Onay

Tasari, Çin'in Uygur Özerk Bölgesinde Uygur Türkleri ve diger dini azinliklarin zorla çalistirilmasi yoluyla ürettigi mallarin, ABD'ye ithalatinin yasaklanmasini öngörüyor.

ABD Temsilciler Meclisi, Çin'in "zorla çalistirma yoluyla üretim" yaptigina dair iddialar nedeniyle Sincan Uygur Özerk Bölgesinde üretilen ürünlerin ABD'ye ithalatini yasaklayan yasa tasarisini onayladi.

Temsilciler Meclisindeki Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasinda uzun süredir görüsülen ve dün son halini alan tasari, Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda oylandi.

Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio'nun sundugu ve Çin'in Uygur Özerk Bölgesinde Uygur Türkleri ve diger dini azinliklarin zorla çalistirilmasi yoluyla ürettigi mallarin ABD'ye ithalatinin yasaklanmasini öngören tasari, oy birligiyle kabul edildi.

Temsilciler Meclisinde de 14 Aralik'ta oybirligiyle kabul edilen tasari, yasalasmasi için ABD Baskani Joe Biden'in onayina sunulacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 14 Aralik'ta yaptigi açiklamada, Biden yönetiminin tasariya destek verdigini kaydetmisti.

Kaynak: AA