Hollanda'da 271 Gün Sonra 4 Siyasi Parti Koalisyon Için Anlasti

Hollanda’da 17 Mart’taki genel seçimlerin ardindan geçici Basbakan Mark Rutte’nin liderligindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Ortodoks Hristiyan Birligi Partisi (CU), koalisyon hükümeti kurulmasi konusunda anlasti.

Hollanda’da geçici Basbakan Mart Rutte ve kabinesinin meclisin yaptigi sorusturma sonucu çocuk bakim ödenegi alan 30 binden fazla göçmen kökenli aileyi dolandiricilikla suçlayarak zarara ugrattiginin ortaya çikmasi ile 15 Ocak’ta istifa etmesinin ardindan 17 Mart’ta genel seçim yapilmisti. Siyasi krizin 271 gündür devam ettigi Hollanda’da, Rutte’nin liderligindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Demokratlar 66 (D66), Hristiyan Demokrat Parti (CDA) ve Ortodoks Hristiyan Birligi Partisi (CU) koalisyon hükümeti kurulmasi konusunda anlasti. Yeni kurulacak hükümete yüksek ihtimalle Rutte’nin basbakanlik edecegi ifade edilirken, koalisyon 2017’den bu yana iktidarda olan dört partiden olusacak.

Söz konusu koalisyon anlasmasinin sali günü söz konusu partilere gönderilmesi ve çarsamba günü ayrintili olarak kamuoyuna açiklanmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA