Fahreddin Pasa'nin Direnisini Anlatan 'Kumandan' Oyunu Tekirdag'da Tiyatroseverlerle Bulustu

Tekirdag'da, senaryosunu Yusuf Akçay'in yazdigi, yönetmenligini ise Kenan Korkmaz'in yaptigi "Kumandan" adli tiyatro oyunu tiyatroseverlerle bulustu.

Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasinin ardindan Medine'yi müdafaa etmekle görevli Fahreddin Pasa'nin, Istanbul'a geri çagrilmasina ragmen 72 gün boyunca düsman kuvvetlerine direnmesini ve Hz. Peygamber sevgisini konu alan oyun, Yahya Kemal Beyatli Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Tekirdagli genç tiyartoseverlerle bulusan oyun, izleyicilere duygusal anlar yasatti.

Oyunun yönetmeni ve basrol oyuncusu olan Kenan Korkmaz, AA muhabirine, oyunda Fahreddin Pasa'nin 1916 yilinda her seye ragmen o yillardaki direnisini sergilediklerini ve bugüne çok güçlü mesaj verdigine inandiklarini söyledi.

Korkmaz, verdikleri mesaji seyircinin de derinden hissettigini ifade ederek, "Fahreddin Pasa'nin 100 yillik mesajini gençlere iletiyor olmak çok anlamli. Çünkü gençlik varsa gelecek var diyoruz ve gelecegimize Fahreddin Pasa'nin emanetini teslim etmis oluyoruz. Seyirci koltuklarinda gençleri görmek ayri bir gurur veriyor." dedi.

Kep Medya Genel Sanat Yönetmeni Yakup Keskin de Gençlik ve Spor Bakanligi organizasyonu kapsaminda sahnelenen "Kumandan" oyununa Tekirdagli gençlerin yogun ilgisinden dolayi mutlu olduklarini dile getirerek, Fahreddin Pasa'nin anlamli mücadelesini izleyiciyle bulusturmaya devam edeceklerini aktardi.

Gösterimin sonunda Tekirdag Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün, oyunun yönetmeni ve basrol oyuncusu Korkmaz'a çiçek takdim etti.

Kaynak: AA