TIKA, Arjantin'de Ileri Teknoloji Egitim Sinifi Açti

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Arjantin'in Santa Fe eyaletine bagli Galvez kentinde teknolojik araçlara erisimi olmayan gençlerin yararlanmasi için ileri teknoloji egitim sinifi kurdu.

Galvez Egitim ve Hizmet Merkezinde sinifin açilisi için düzenlenen törene, Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Sefik Vural Altay, Galvez Belediye Baskani Mario Fissore ve Santa Fe Eyaleti Merkezi Metalurji Endüstrileri Odasi Temsilcisi Carlos Garrera katildi.

Büyükelçi Altay, Türkiye'nin dünya çapinda baris, refah ve istikrari destekledigini ve bu anlayisla girisimci ve insani diplomasi yürüttügünü söyledi.

Altay, Türkiye'nin gayri safi milli hasilasina oranla en çok bagis yapan ülke olduguna dikkati çekerek, salgin döneminde 150'den fazla ülkeye aralarinda solunum cihazi da olan birçok saglik malzemesi gönderdigini belirtti.

TIKA'nin yardimlarina dikkati çeken Altay, kurumun 2017’den bu yana Arjantin’nin çesitli bölgelerinde 10 proje gerçeklestirdigini aktardi.

Altay, subat ayinda ülkenin güneyindeki Rio Grande bölgesinde saglik altyapisini destekleyici bir projenin tamamlanacagini hatirlatarak, "Iki ülke arasindaki tüm isbirligi alanlarinda dostane ve samimi iliskilerin daha da güçlendirilmesi için her iki tarafin siyasi iradesine tanik olmaktan memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Büyükelçi Altay, Arjantin'de yeni projelerin gerçeklestirilecegine isaret ederek, "Arjantin'e yönelik bu kalkinma projelerimiz ülke halkina besledigimiz dostluk ve dayanisma duygularinin bir göstergesidir." diye konustu.

Fissore ise Galvez adina Türkiye’ye tesekkürlerini sunarak TIKA’nin yaptigi yardimin bölgenin insan kaynaginin gelismesine büyük katki saglayacagini söyledi.

Konusmalarin ardindan sinifin açilisi yapildi ve Galvez Egitim ve Hizmet Merkezinde Ögretmen Pablo Bonfietti, sinifin araçlarini tanitarak, TIKA'nin bagisladigi 3D yazicinin ülkesinde ilk kez burada kullanilacagini söyledi.

Teknolojiye erisimi olmayan 12-24 yas arasi gençlerin hizmetine sunulan sinifla, sehirdeki gençlerin isgücü piyasasinin yeni taleplerini dikkate alarak üretken, yaratici ve yenilikçi egitim almalari ve böylece insan kaynaklarinin gelisimine katki saglanmasi hedefleniyor.

TIKA'nin kurdugu bölgedeki tüm okullarin kullanimina açik olan sinifta, interaktif dijital pano, 3B yazici, 3B tarayici, reçine 3B yazici, 2 robot kol ve 6 masaüstü bilgisayar bulunuyor.

Kaynak: AA