Ticari Taksi Ile Otomobil Kazaya Karisti, Yaralilarin Yardimina Saglik Ögrencileri Kostu

E-5 Karayolu’nda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi otomobil, önünde seyir eden ticari taksiye çarpti. Kaza sonucu 1’i agir 3 kadin yaralanirken yaralilarin yardimina yoldan geçen saglik bölümü ögrencileri kostu.

Ticari Taksi Ile Otomobil Kazaya Karisti, Yaralilarin Yardimina Saglik Ögrencileri Kostu
Kaza, saat 02.15 siralarinda Eyüpsultan E-5 Karayolu Edirnekapi mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E-5 Karayolu Edirne istikametinde seyir halinde olan 34 SV 6426 plakali otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybedince önünde giden 34 TFR 90 plakali ticari taksiye çarpti. Çarpmanin etkisiyle iki araç emniyet seridine savrulurken kaza sonucu 1’i agir 3 kadin yaralandi.

Metrobüsten inerek yaralilarin yardimina kostular

Kazayi gören 3 saglik bölümü ögrencisi, metrobüs ile evlerine seyir halindeyken kazazedeleri görünce durakta metrobüsten inerek yaralilarin yardimina kostu. Ögrenciler bir yandan yaralilara ilk müdahalelerini gerçeklestirirken diger yandan da durumu polis ve saglik ekiplerine bildirdi.

Agir yarali sürücüye kalp masaji yaptilar

Üniversite ögrencisi Hasan Balci ve arkadaslari, kaza sonrasi agir sekilde yaralanan 34 SV 6426 plakali araç sürücüne dakikalarca kalp masaji yapti. Polis ekipleri kazanin yasandigi yerde güvenlik önlemleri alirken yaralilar saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirildi.

Yaraliya kalp masaji yapan Hasan Balci; "Biz ilk basta metrobüs duragindaydik. Bir patlama sesi duyduk, bir kaza olmustu zaten. Direk tellerin üzerinden atlayarak yardima kostuk. Baktik kadin yerde yatiyordu. Bizde saglik ögrencisi oldugumuz için bir seyleri biliyoruz. Geldik hastanin basina, ama yakinlari bizim müdahale etmemize izin vermedi. Bastan müdahale edemedik. Sonra hemsire bir arkadas vardi o geldi yanimiza beraber müdahale ettik. Bir kaç kez masaj kalp masaji yaptik biz. Saglik ekipleriyle beraber de masaja devam ettik. Daha sonra hastayi ambulansa tasidik. Özel bir üniversitede saglik bölümü paramedik ögrencisiyiz" dedi.

Kaza sonrasi kullanilmaz hale gelen iki araç çekici yardimiyla kaldirildi. Kazanin nedenine iliskin çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA