Israil, Ülke Sinirlarini Yabancilara Kapatmayi 22 Aralik'a Kadar Uzatti

Israil hükümeti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantina karsi, yabancilarin ülkeye girisinin durdurulmasini 22 Aralik'a kadar uzatti.

Israil hükümetinden yapilan açiklamaya göre, Israil Basbakani Naftali Bennett ve Saglik Bakani Nitzan Horowitz, Ben Gurion Havalimani'ndaki uygulamalarin 12 Aralik gece yarisindan itibaren 10 gün daha uzatilmasini kararlastirdi.

Israil'in seyahat tablosundaki kirmizi listeden Kovid-19 asisini yaptirmis veya yaptirmamis dönenlerin karantinada kalmasi zorunlulugunun Saglik Bakanligi'ndaki ilgili komite tarafindan Knesset'teki Saglik Komitesi'nin onayina sunulmasinda anlasildigi paylasildi. Ilerleyen günlerde asilanma oranlarinin artirilmasi için ek tesvikler ve yaptirimlarin ele alindigi kaydedildi.

Ayni sekilde Bennett'in, Egitim Bakani Yifat Shasha Beton ile yaptigi görüsmede, Israil'in "Yesil Sinif" uygulamasina ek olarak sinifta iki kisinin koronavirüs testlerinin pozitif çikmasi halinde yüz yüze egitimin iptal edilecegi, sinifta bir vaka çikmasi halinde kalan ögrencilerin üç gün içinde test yaptiracaginin kararlastirildigi aktarildi. Hükümetin uyguladigi denetimin disinda kalan okullarda asili ögrencilerin sinifta asisiz olanlarinsa uzaktan egitim alacagi paylasildi.

Dünyanin gündemindeki Omicron varyanti nedeniyle yabancilarin ülkeye girisini kasim sonunda yasaklayan Israil, yurt disindan dönenler için de yeni karantina önlemleri açiklamisti.

Kaynak: AA