ABD'de Üniversite Kampüsünde Ibadet Odasina Giren Vandallar Dini Kitaplari Yakti

ABD’nin Arizona Eyalet Üniversitesinde (ASU) bulunan ibadet odasinda, Müslüman ögrencilere ait Kuran-i Kerim dahil dini kitaplarin yakilarak tahrip edildigi belirtildi.

ASU Müslüman Ögrenciler Dernegi tarafindan sosyal medya üzerinden yapilan açiklamada, üniversitenin Hayden Kütüphanesi içinde yer alan, Müslüman ögrencilerin siklikla kullandigi ibadet odasindaki dini kitaplarin yirtildigi ve yakildigi bildirildi.

Açiklamada, bu olayin, bu okul döneminde yasanan ikinci vandalizm olduguna dikkat çekilerek, "Kampüsteki Müslüman ögrencilerin güvenlik endisesine ilgisiz kalinmamali." ifadesine yer verildi.

Üniversite polisinin olay hakkinda sorusturma açmasi için çalistiklari kaydedilen açiklamada, ASU yönetiminin de olayi kinamasi çagrisinda bulunuldu.

Ülkedeki en büyük Müslüman haklari savunucusu kuruluslardan Amerikan-Islami Iliskiler Konseyi (CAIR) Arizona ofisi de Kur'an-i Kerim ve diger dini kitaplara yönelik saldiri hakkinda, "Kamu görevlileri ve topluluk liderleri, ülke çapinda kaçinilmaz olarak nefret eylemlerine yol açan artan bagnazliga karsi seslerini yükseltmelidir." çagrisini dile getirdi.

Kaynak: AA