Vicdansizligin Böylesi; Çaptigi Genç Kizi Yagisin Altinda Ölüme Terk Etti, Suçu Çalisanina Yikti

Usak’ta ehliyetine 2028 yilina kadar el konulan alkollü sürücünün çarptigi genç kiz, uzun süre siddetli yagisin altina fark edilmeyi bekledi. 1 saat sonra vicdana gelen ama buna ragmen suçu çalisaninin üzerine yikmaya çalisan sürücünün ölüme terk ettigi genç kiz, agir yarali olarak kaldirildigi hastanede hayatini kaybetti.

Vicdansizligin Böylesi; Çaptigi Genç Kizi Yagisin Altinda Ölüme Terk Etti, Suçu Çalisanina Yikti


Kaza, Izmir - Usak karayolu Gazi Bulvari’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; su aritma firmasi isleten Sinan P. (41), kardesi, çalisani ve bir arkadasiyla birlikte alkol aldiktan sonra 34 DJH 396 plakali hafif ticari araçla yola çikti. Yagisli havada hizla seyir halinde olan araç, Gazi Bulvari’nda ilerlerken yaya geçidinden yolun karsisina geçmeye çalisan Hasibe Güven’e (23) çarpti. Çarpmanin etkisiyle yol ortasinda bulunan refüje savrulan Hasibe Güven, kanlar içinde yerde kalirken; asiri alkollü oldugu iddia edilen sürücü bir an bile duraksamadan bölgeden kaçti.

1 saat sonra akillarina gelen vicdan genç kizin kurtulmasina yetmedi

Kazadan yaklasik 1 saat sonra 112 Acil Çagri Merkezine ihbarda bulunan Sinan P.’nin çalisani Adem A. (28), maddi hasarli bir kazaya karistigini öne sürerek tutanak tutulmasi için trafik ekibi istedi. Araci inceleyen Trafik Sube Müdürlügü ekipleri, camdaki göçük ve kan izlerinden aracin birine çarptigini fark etti. Kazanin gerçekte aracin bulundugu yerden 1 kilometre geride meydana geldigini belirleyen polis ekipleri, bölgeye ulastiklarinda refüjde hareketsiz bir sekilde yatan genç kiz ile karsilasti. Hasibe Güven’in yasadigini fark eden polislerin destek çagrisi üzerine gelen saglik görevlileri, nabzi düsük de olsa alinan yaraliyi hastaneye sevk etti. 1,5 saat siddetli yagis altinda yolun ortasinda fark edilmeyi bekleyen genç kiz, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Hasibe’yi ölüme terk etti, suçu çalisanina yikti

Kazanin ardindan sürücü oldugunu iddia eden Adem A., patronu Sinan P., kardesi Yusuf P. ve arkadaslari Osman E. gözaltina alindi. Araçta bulunanlarin tutarsiz ifadelerinden süphelenerek harekete geçen polis ekipleri, yapilan titiz çalisma ve çapraz sorgu sonucunda araci asil kullananin Adem A. degil, patronu Sinan P’nin oldugu tespit etti. Daha önceden de hakkinda 3 kez alkollü araç kullanmaktan islem yapilan Sinan P.’nin ehliyetine 2028 yilina kadar el konuldugu ve 8 farkli suçtan kaydi oldugu ortaya çikti.

Vicdansiz sürücülerin yardim etmek yerine ölüme terk ettikleri Hasibe Güven’den geriye, soguktan korunmak için kullandigi sali kaldi. Bir mimarlik ofisinde çalistigi ögrenilen Güven’in cenazesi morga kaldirildi. Kazayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA