Baskentte Sokak Hayvanlarina Ait Barinak Yandi

Ankara’nin Sincan ilçesinde sokak hayvanlari barinaginda çikan yanginda çok sayida köpek kulübesi ve battaniye yandi. Polis ekipleri ise barinagin kundaklandigina dair iddialari arastiriyor.

Baskentte Sokak Hayvanlarina Ait Barinak Yandi
Yangin; saat 21.30 siralarinda Ankara’nin Sincan ilçesinde bulunan bir hayvan barinaginda meydana geldi. Hayvan barinagi sahibi Emine Özer, barinaginda günlük bakim ve kontrollerini yaptiktan sonra evine dönmek üzere yola koyuldu. Yaklasik yarim saat sonra barinakta bulunan bekçi kendisini arayarak yangin çiktigini bildirdi. Bekçi, yanginda köpeklerin zarar görmemesi için hemen kilitleri açarak hayvanlari serbest birakip itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri barinakta çikan alevleri kisa sürede söndürerek yangini kontrol altina aldi. Polis ekipleri kundaklama iddialarina iliskin inceleme baslatti. Sincan Belediyesine bagli Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü ekipleri ise Acil Müdahale Araci ile tedbir amaçli bulundu.

“Beni yakmadilar, canlarimi yakmaya çalistilar”

5 yildir sokak hayvanlarina baktigini belirten barinak sahibi Emine Özer “5 yildir sokak hayvanlarina bakiyorum. Daha önceki yerim Ovacik’taydi. Canlarima burada daha huzurlu bir yasam saglamak için kiraladim. Burayi kendi sartlarimla ilmek ilmek dokumaya çalisiyorum. Bugün burada böyle bir yanginla karsilastim ve ben çikali yarim saat olmustu. Burada bulunan bekçimiz yangin var diyerek çagirdi ve kosarak geldik. Allah’tan köpeklerin canlarina bir sey olmadi. Bekçimiz kafesleri hemen açmis ve çikarmis. Buraya geldigimizde itfaiye ekipleri ve Sincan Belediyesine bagli ekipler gelmisti. Biz yarim saat önce çiktigimizda herhangi bir sey yoktu burada, ben kontrolleri yaptim. Yangin çikaracak hiç bir sey yoktu. Bizim burada 55 taneye yakin battaniyemiz ve makinalarimiz vardi, hepsi yandi. Beni yakmadilar, bana bir sey olmadi, canlarimi yakmaya çalistilar. Allah herkese vicdan ve merhamet versin” dedi.

Kaynak: İHA