Arap Koalisyonu, Yemen'deki Husilere Yönelik Operasyonlarini Sürdürüyor

Suudi Arabistan önderligindeki Arap koalisyonu, Husilere yönelik hava saldirilari düzenlendigini, silahli insansiz hava araci ve bomba yüklü bir teknenin etkisiz hale getirildigini duyurdu.

Suudi Arabistan haber ajansi SPA'ya göre, Arap koalisyon güçlerinden yapilan açiklamada, Yemen'in Marib ilindeki Husi mevzilerine 24 saat içinde düzenlenen 8 hava saldirisi sonucu 90 Husi milisinin etkisiz hale getirildigi kaydedildi.

Hava saldirilarinda bir askeri egitim kampi ve 8 askeri aracin hedef alindigi aktarildi.

Husilerden yapilan açiklamada Marib kentine koalisyon güçlerinin sali günü boyunca 18 hava saldirisi düzenledigi ifade edildi.

Koalisyon güçleri, bir baska açiklamasinda Sana'dan kalkan, Husilere ait silahli bir insansiz hava aracinin düsürüldügünü, aracin sivilleri hedef alma girisiminde bulundugunu kaydetti. Husilere ait aracin nerede düsürüldügüne iliskin bilgi verilmezken, konuya iliskin Husilerden herhangi bir açiklama yapilmadi.

Ayrica Suudi Arabistan önderligindeki koalisyon güçlerinin, bu kez Kizildeniz'in güneyinde Husilere ait bomba yüklü bir tekneyi imha ettigi ifade edildi. SPA'nin haberinde "Terörist Husi milisler tarafindan Yemen'in Hudeyde kentinden harekete geçen tekne, planlanmis bir saldiriyi uygulamak üzereydi." ifadelerini yer verildi.

Haberde, Husilerin denizlerde seyrüsefer özgürlügünü, uluslararasi ve bölgesel güvenligi tehdit etmeye devam ettikleri vurgulandi.

Kaynak: AA