Ankara'da Barinakta Kalan 55 Köpek Yangindan Son Anda Kurtarildi

Sincan ilçesindeki barinakta çikan yanginda köpekler, alevleri fark eden bekçinin kapilari açmasi sonucu kurtuldu Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangin hasara neden olurken barinagin bir bölümü kullanilamaz hale geldi Olay yerine gelen polis ekipleri kundaklama süphesi üzerinde sorusturma baslatti.

Ankara'nin Sincan ilçesindeki bir barinakta çikan yanginda, 55 köpek, alevleri fark eden bekçinin kapilari açmasi sonucu kurtuldu.

Aksam saatlerinde Çimsit bölgesinde Emine Özer'e (41) ait özel bir barinakta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyüyen yanginda köpeklerin havlama sesi üzerine kulübeden çikan bekçi, alevleri görünce itfaiyeye haber verdi.

Bu sirada köpeklerin barindigi alanin kapilarini açan bekçi, alevlerin arasinda mahsur kalan köpekleri kurtardi. Kisa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise barinaktaki yangina müdahale ederek alevleri söndürdü.

Yangini haber alir almaz barinaga gelen Özer, hayvanseverlere bilgi vererek destegini istedi. Bu sirada Sincan Belediyesi Veterinerler Isleri Müdürlügüne bagli bir ekip de acil müdahale için olay yerine geldi. Polis ekipleri de inceleme yaparak kundaklama süphesi üzerine sorusturma baslatti.

- "Canlarimi yakmaya çalistilar"

Olay sonrasi gazetecilere açiklama yapan Özer, 5 yildir kendi imkanlari ve hayvanseverlerin destegi ile sokak hayvanlarina baktigini, 4 ay önce de Sincan'da kiraladigi araziye kurdugu özel barinakta, sokaklarda hayatini sürdüremeyecek köpeklerin bakimini üstlendigini söyledi.

Yangindan kisa süre önce barinaktan ayrildigini anlatan Özer, "Buradaki bekçimiz beni arayarak 'yangin var' diye çagirdi. Kosarak geldik. Allah'tan canlarimizda zeval yok. Onlarin canlarinda bir sey yok. Bekçimiz kafesin kapisini açmis, burada iki tane yavrum vardi, öncelikle onlari disariya çikarmis." dedi.

Yanginda bazi kulübelerin, hayvanlarin soguk havalarda üsememesi için aldiklari 50-55 battaniyenin ve çok sayida bakim aletinin yandigini ifade eden Özer, "Canlarimi yakmaya çalistilar." diyerek kundaklama süphesi üzerinde durduklarini kaydetti. Özer, "Allah vicdan, merhamet versin, gerçekten diyecek bir sey bulamiyorum." diye konustu.

- "Insallah en kisa zamanda yaralar sarilir"

Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu Temsilcisi Tülay Danacioglu ise yangini haber alir almaz birçok gönüllü ve dernek üyesiyle barinaga geldiklerini söyledi.

Hayvanlarin zarar görmesi endisesiyle büyük korku yasadiklarini anlatan Danacioglu, "Buradaki görevli arkadasin yanginin çikmasiyla birlikte padoklari açip ortak alana hayvanlari çikarmasiyla zarar görmediler. Çok sükür, tek tesellimiz su anda bu." dedi.

Birçok belediye üzerine düsen görevi yapmadigi için hayvan popülasyonunun artmasiyla köpeklerin sokaklarda hayatini sürdüremeyecek duruma geldigini, hayvansever Özer'in de bu hayvanlara sahip çikip, tedavilerini yaptirarak, burada yasam hakki sunmaya çalistigini anlatan Danacioglu, bunun belediyeler için çok büyük bir nimet oldugunu vurguladi.

Sincan Kaymakami Abdullah Küçük'ün olay sonrasi kendilerini arayarak geçmis olsun dileklerini ilettigini ve olayi yakindan takip ettiklerini belirttigini dile getiren Danacioglu, destek için buraya gelen gönüllüler, dernek yönetimleri, emniyet güçleri ve belediye yetkililerine tesekkür ederek, "Insallah en kisa zamanda yaralar sarilir." diye konustu.
Kaynak: AA