Van Valiliginden 'Uyusturucuyla Mücadele' Açiklamasi Açiklamasi

'Baskale ilçemizde uyusturucu ile mücadele, kolluk kuvvetlerimizin çabalari, adli ve mülki makamlarin koordinasyonuyla kararlilikla sürdürülmektedir'.

Van Valiligi, Baskale ilçesinde uyusturucuyla mücadelenin kolluk kuvvetlerinin çabalari, adli ve mülki makamlarin koordinasyonu ile kararlilikla sürdürüldügünü belirtti.

Valilikten yapilan açiklamada, Tele1 televizyonunda "Gündem Özel" adli tartisma programinda gazeteci Namik Koçak tarafindan Baskale ilçesi ve Baskale Kaymakami ile ilgili bazi hususlara deginilmesi üzerine açiklama yapilmasi ihtiyaci dogdugu bildirildi.

Baskale Kaymakami olarak 16 Eylül 2018'den bu yana görev yapan Asim Solak'in, programda yorum yapan gazeteci Namik Koçak ile ne telefonla ne de yüz yüze bir görüsme yapmadigi aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Baskale ilçemizde, Ilçe Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirligi bünyesinde 1, Ilçe Jandarma Komutanligi bünyesinde 2 narkotik köpegi görev yapmaktadir. Ilçemizde narkotik köpegi bulunmadigina dair ifadelerin dogrulugu bulunmamaktadir. Baskale ilçemizde 2017 yilindan itibaren Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirligi faaliyetlerine devam etmektedir. Dolayisiyla ilçe bazinda örgütlenme olmadigina yönelik ifadeler gerçek disidir Kaçakçilikla Mücadele Grup Amirligi ve Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirligi bünyesinde alaninda uzman branslasmis toplam 10 personel görev yapmaktadir. Uyusturucuyu taniyacak personel bulunmadigi iddialari da gerçekle bagdasmamaktadir."

Saat 15.00 itibariyla güvenlik gerekçesiyle Baskale-Van kara yolunun kapatildigina iliskin ifadelerin güncelliginin bulunmadigi vurgulanan açiklamada, söz konusu uygulamanin 1990-2000 yillari arasinda Olaganüstü Hal Döneminde zaman zaman gerçeklestigi, 1 Mart 2000 yili itibariyla bu uygulamaya son verildigi animsatildi.

- "Uyusturucuyla mücadele kararlilikla sürdürülmektedir"

Baskale-Van yolunun 24 saat trafige açik olduguna deginilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Baskale ilçemizde uyusturucu ile mücadele, kolluk kuvvetlerimizin çabalari, adli ve mülki makamlarin koordinasyonu ile kararlilikla sürdürülmektedir. Ilçe Emniyet Müdürlügü tarafindan son 3 yillik dönemde toplam 860 kilogram eroin, 64 kilogram metamfetamin, 68 kilogram Afyon sakizi, 52 kilogram esrar, 130 bin 400 litre asetik anhidrit ele geçirilmistir. Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan son 3 yillik dönemde ise 1 ton 766 kilo eroin, 293 kilogram metamfetamin, 2 litre sivi metamfetamin, 247 kilogram esrar, 23 litre reçine esrar, 207 kilogram kubar esrar, 1 ton 29 kilo skunk, 304 litre asetik anhidrit, 67 kilogram Afyon sakizi, 68 sentetik uyusturucu hap ele geçirilmistir."
Kaynak: AA