Londra'da On Binlerce Kisi Iklim Için Yürüdü

Ingiltere'nin baskenti Londra'da on binlerce kisi, 6 Kasim Küresel Iklim Eylem Gününde gösteri düzenleyerek, ülkelerin iklim kriziyle mücadelede daha güçlü politikalar uygulamasi çagrisinda bulundu.

Finsbury Sirki Bahçesi'nde toplanan farkli gruplardan göstericiler, ellerinde davullar ve "Iklim degisikligi için harekete geçin”, "Gelecek talep ediyoruz" yazili pankartlarla Trafalgar Meydani'na yürüdü.

Göstericiler, Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi 26. Taraflar Konferansi'nda (COP26) çevre için daha etkili kararlar alinmasini istedi.

Protestoculardan iklim aktivisti Suzan, burada yaptigi konusmada, zenginlerin dogaya daha çok zarar verdigini belirterek, hükümetlerin onlari yüksek vergilendirmesi çagrisinda bulundu.

Farkli meslek grubu örgütlerinin destek verdigi gösteriye katilan itfaiyeci James de meslektaslarinin yangin gibi acil durumlara müdahale ettigini belirterek, iklim krizinin de acil bir durum oldugunun ve hükümetlerin bir an önce müdahale etmesi gerektiginin altini çizdi.

Gösteriye katilan Filistin destekçileri ve Ultra Ortodoks Yahudiler de "Israil terör devletidir" yazili pankartlar tasiyarak, bu ülkeyi protesto etti.

Protestoculardan bazilari da Ultra Ortodoks Yahudileri alkislayarak destek verdi.

Kaynak: AA