Kapadokya Spor Turizmine Hazirlaniyor

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Nevsehir’e gençlik ve spor yatirimi kapsaminda yapilacak tesislerin protokolü imzalandi. Spor salonundan mahallelerdeki semt sahalarina, gençlik merkezinden yari olimpik yüzme kavuzuna kadar çok sayida tesisin yapiminin gerçeklesecegi Nevsehir’e Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu yeni bir stadyum müjdesi de verdi.

Kapadokya Spor Turizmine Hazirlaniyor


Nevsehir’e yapilacak olan gençlik ve spor yatirimlarinin protokol töreni için Bakanlik merkez binada Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu; Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, AK Parti Nevsehir Milletvekilleri Mustafa Açikgöz ve Yücel Menekse, Nevsehir Belediye Baskani D. Mehmet Savran, AK Parti Il Baskani Ali Kemikkiran, ilçe ve belde yöneticilerinden olusan Nevsehir heyetiyle bir araya geldi. Törende konusan Bakan Kasapoglu, Nevsehir’de hayata geçirecekleri yeni spor yatirimlari ile Nevsehir’i spor alaninda marka bir kent haline dönüstüreceklerini belirterek, “Her zaman Nevsehir’in yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Imzalanan protokol ile Nevsehir’de çok sayida semt sahasi, spor salonu, gençlik merkezi, yari olimpik yüzme havuzunun yapimini gerçeklestireceklerini kaydeden Kasapoglu ayrica yeni bir stadyum için de çalismalari baslattiklarini açikladi.

Kasapoglu, “Ülkemizin dört bir yanini saran gençlik ve spor yatirimlarimizi Nevsehir ile sürdürüyoruz. Bu vesileyle tüm Nevsehir halkini gönülden selamliyorum. Nevsehir’e yeni ve modern tesisler kazandirarak gençlik ve spor altyapimizi güçlendirecegiz. Gençlerimiz ve kadinlar basta olmak üzere daha çok insanimizi sporla bulusturacagiz. Nevsehir her zaman dogrudan, hakikatten yana olmus tarihiyle, kültürüyle Anadolu’nun essiz merkezlerinden bir tanesi. Türkiye’nin gözbebegi bir sehrimiz. Nevsehir’e hizmet etmek Türkiye’ye hizmet etmek diye düsünüyoruz.” diye konustu.

Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran ise, Nevsehir tarihinin belki de en büyük gençlik ve spor yatirimina sahit olduklarini belirterek, “Böylesine büyük yatirimlarin sehrimize kazandirilmasindan dolayi basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel’e, Milletvekillerimiz Mustafa Açikgöz ve Yücel Menekse’ye, AK Parti Il Baskanimiz Ali Kemikkiran’a, Gençlik ve Spor Il Müdürümüz Muhsin Özdemir’e ve tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Nevsehir’in ve Nevsehirlilerin her seyin en iyisine layik olduklarini ve sehre yeni hizmetler kazandirmak için gece gündüz demeden çalismaya devam edeceklerini ifade eden Savran sözlerini söyle sürdürdü;

“Imzalanan bu protokol ile sehrimize 2 bin 500 kisilik yeni bir spor salonu, 16 derslikli Spor lisesi, Yari Olimpik Yüzme havuzu, Gençlik Merkezi, 12 mahallemize içerisinde futbol, voleybol, tenis ve basketbol sahalarinin bulundugu semt sahasi ve çok sayida okulumuzun bahçesine spor sahalari yapilacak. Bununla birlikte ilçelerimize ve beldelerimize de birçok yeni spor tesisi kazandiriyoruz. Ayrica Sayin Bakanimiz sehrimize yeni bir stadyum yapilmasi içinde çalismalarin baslatildiginin müjdesini verdi. Yapilan bu yatirimlar ile Kapadokya kültür turizminden sonra spor turizmine de talip olacagiz. Tüm hemsehrilerimize, sehrimize hayirli ve ugurlu olsun.”
Kaynak: İHA