Gönüllü Kuaförlerden Saç Kesim Ve Tasarim Etkinligi

İçel Büyüksehir Belediyesinin mobil kuaför araci, bu kez de Toroslar ilçesi Mevlana Mahallesi’ne park etti. Saç kesim ve tasarim etkinligi ile Büyüksehrin gönüllü kuaförleri, sosyoekonomik yönden dezavantajli olan mahalledeki vatandaslara kuaförlük hizmeti verdi.

Gönüllü Kuaförlerden Saç Kesim Ve Tasarim Etkinligi
Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bagli Gönüllüler Sube Müdürlügü’ne kayitli 4 kuaför, Mevlana Mahallesi’ndeki kadin ve çocuklarin saçlarini kesti. Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Kadin ve Çocuk Atölyesi önüne park eden mobil kuaföre, mahalle sakinlerinin yani sira atölyede dikis, nakis kursuna katilan kadinlar ve ayni atölyede kres egitimi alan çocuklar da geldi. Diledikleri gibi saçlarini kestiren kadinlar ve çocuklar, araçtan mutlu ayrildi.

Büyüksehrin gönüllü kuaförlerinden Hanife Türker, Büyüksehir Belediyesi araciligiyla dar gelirli vatandaslara ulasabildiklerini söyleyerek, “Kuaförlük yapiyoruz, bu isten de keyif aliyoruz. Bu tür etkinliklerde bulunmayi seviyoruz. Insanlara dokunmayi seviyoruz. Ne zaman bize ihtiyaç varsa gelmeye haziriz. Gönüllüler Sube Müdürlügü’nde kaydimiz var, gönüllü üyeyiz. Her firsatta yardimci olmak istiyoruz. Belediyeye hizmet vermekten mutluyuz” dedi.



“Kuaförlerimizden çok memnun kaldik”

Gönüllü kuaförlerin verdigi hizmetten çok memnun kaldigini söyleyen Hatice Sönmez, “Hizmetlerden yararlandik. Memnunuz, güzel geçti. İçel Büyüksehir Belediyesi ve ekibine çok tesekkür ediyoruz. Ilgilerinden ve hizmetlerinden çok memnun kaldik” diye konustu.

Kadin ve Çocuk Atölyesi’nin kresinde egitim gören Ikra Sönmez, mobil kuaförde saçlarini kestirdi. Saçlarini çok begendigini ifade eden minik Ikra, “Gönüllü kuaförler geldi. Saçimizi kestiler, çok güzel kestiler. Çok mutluyum saçlarimdan, çok sevdim. Gönüllü gelen kuaförlere tesekkür ederim. Vahap Amca’ya çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA