Beyin Ölümü Gerçeklesen Türkmenistan Uyruklu Kisinin Organlari Üç Hastaya Umut Olacak

Kirklareli'nde beyin ölümü gerçeklesen Türkmenistan uyruklu kisinin bagislanan organlari, üç hastaya nakledilecek.

Lüleburgaz ilçesinde yüksekten düsme sonucu yaralanan Bahtiyar Kandymov (38), kaldirildigi Lüleburgaz Devlet Hastanesinde durumunun agirlasmasi üzerine Kirklareli Egitim Arastirma Hastanesine sevk edildi. Burada Kandymov'un beyin ölümü gerçeklesti.

Kandymov organlari, baska hastalara nakledilmesi için ailesi tarafindan bagislandi. Bunun üzerine Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit, Saglik Bakanligi yetkilileriyle irtibata geçti.

Kandymov'un karacigeri ile iki böbregi Istanbul Aydin Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesinde görevli Dr. Ögretim Üyesi Ümit Özçelik ve ekibi tarafindan, hastanede yaklasik 4 saat süren operasyonla alindi.

Özçelik, AA muhabirine, beyin ölümü gerçeklesen hastanin karaciger ve böbreklerinin üç hastaya nakledilecegini söyledi. Organlari alicilara ivedilikle ulastiracaklarini, Organ Bagisi Haftasi'nda böyle önemli bir operasyonda bulunmaktan gurur duydugunu ifade eden Özçelik, söyle konustu:

"Bugün bir karaciger ve iki böbrek aldik ve bu organlari alicilarina ivedilikle ulastirip onlari sagliklarina kavusturacagiz. Bu vesile ile hem Kirklareli'nde oturan vatandaslarimiza hem de Türkiye'deki vatandaslarimiza organ bagisinin önemini bir kez daha hatirlatmak istiyorum. Unutmayalim ki o organlara ihtiyaci olan kisiler bizler veya bizlerin yakinlari olabilir. Lütfen herkes bunu düsünerek sagliginda organlarini bagislasin, organ bagisina destek olup bu sayede organlarimiz toprak olmasin, çürümesin, yeni insanlara hayat versin. Onlari sagligina kavustursun."

Il Saglik Müdürü Çigdem Cerit ise 3-9 Kasim Organ Bagisi Haftasi'nda böyle bir olaya taniklik etmenin sevindirici oldugunu belirterek "Bir yandan da genç bir hastamizi kaybettigimiz için hüzünlendik. Allah bagisçimizin mekanini cennet eylesin. Aileyi bu kararlari için kutluyor, Allah'tan sabir diliyorum. Organlarin nakledilecegi hastalarimiza da sifalar diliyorum." diye konustu.

Kaynak: AA