43 Ilin Geçis Güzergahinda Yogun Sis Açiklamasi Görüs Mesafesi 40 Metreye Kadar Düstü

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi kilit kavsak Kirikkale’de, etkili olan sis nedeniyle görüs mesafesi 40 metreye kadar düstü.

43 Ilin Geçis Güzergahinda Yogun Sis Açiklamasi Görüs Mesafesi 40 Metreye Kadar Düstü
Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi kili kavsak Kirikkale’de, yogun sis etkili oldu. Gece saatlerinde baslayan sis, Ankara-Samsun, Kirikkale-Kayseri kara yolunda görüs mesafesi yer yer 40 metreye kadar düstü. Trafigin yogun oldugu kavsaklarda görev alan Il Emniyet Müdürlügü trafik ekipleri de sürücülere takip mesafesini korumalari ve asiri hiz yapmamalari konusunda uyarilarda bulunuyor.

Kirikkale Valiliginden yapilan açiklamada, "Ilimizde 04 Kasim 2021 Persembe gününden itibaren hava sicakliklarinin yurt genelinde artarak mevsim normallerinin üzerine çikmasiyla birlikte, genellikle sabah ve gece saatlerinde görülecek olan sis ve pus hadiselerinin görüs mesafesinde azalmaya sebep olacagi tahmin ediliyor. Sis ve pus hadiselerinin 08 Kasim 2021 Pazartesi aksam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadesi kullanildi.

"Güne sisle baslamis olduk"

Sabah saatlerinde güne sisle uyandiklarini ifade eden ticari taksi sürücüsü Erol Atmaca, "Sabah sisle uyandik. Müsteri konusunda biraz zorlaniyoruz, alacagimiz yerde sis oldugu için görüs mesafemiz daha düsük oluyor. Onun için biraz zorlaniyoruz. Güne sisle baslamis olduk. Burasi simdi 43 ilin geçis güzergâhi. Trafik sikisiyor yogunluk var. Seritler doluyor, yolumuz kaldirmiyor. Birde sis olunca daha dikkatli olmamiz gerekiyor. Sürücülere tavsiyem yakin mesafeleri korusunlar. Sisten dolayi da zaten zemin kaygan oldugu için aniden kazaya sebebiyet verebiliyor. Onun için dikkatli olmalarini uyariyorum" dedi.

Kaynak: İHA