HSK Karari Ile Küçükçekmece Agir Ceza Mahkemesinin Yargi Çevresi Belirlendi

Hakimler ve Savcilar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, yeni kurulan Küçükçekmece Agir Ceza Mahkemesinin yargi çevresini belirledi.

Resmi Gazete'de yayimlanan karara göre, Adalet Bakanligi Personel Genel Müdürlügünün, Küçükçekmece Agir Ceza Mahkemesinin kurulmasi nedeniyle Küçükçekmece ilçesinin Bakirköy Agir Ceza Mahkemesi yargi alanindan çikartilmasi ile Küçükçekmece Agir Ceza Mahkemesinin yargi çevresinin Küçükçekmece, Basaksehir ve Avcilar ilçeleri olarak belirlenmesine iliskin yazisi HSK Genel Kurulunca görüsüldü.

Bu kapsamda, Küçükçekmece ilçesinin Bakirköy Agir Ceza Mahkemesi yargi alanindan çikartilmasina, Küçükçekmece Agir Ceza Mahkemesinin yargi çevresinin ise Küçükçekmece, Basaksehir ve Avcilar ilçeleri olarak belirlenmesine karar verildi.

Ayrica, Küçükçekmece, Basaksehir ve Avcilar ilçeleri bakimindan; asliye ticaret, is, tüketici, fikri ve sinai haklar mahkemeleri ile infaz hakimligine iliskin daha önce alinan yargi çevresi kararlarinin uygulanmasinin devami kararlastirilirken söz konusu kararin 11 Kasim'dan itibaren uygulanacagi bildirildi.

Kaynak: AA