Kars Valiligi'nden Kis Tedbirleri Uyarisi

Kars Valiligi kis mevsimi kosullari ve trafik güvenligine yönelik kis lastigi kullanma zorunluluguna uyulmasi yönünde sürücülere uyarida bulundu.

Valilikten yapilan açiklamada, kis mevsimini gelmesiyle birlikte sürücülerden kis lastiklerini takmalarini istendi.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiligi’nden yapilan yazili açiklamada, “Kis mevsiminde olusan asiri yagmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi nedenlerle sürücülerin görüs mesafesi azalmakta, ayni zamanda tasitlarin fren ve durma mesafesi artmaktadir. Tasit kullanma ve seyahat konforu bozulmakta ve buna bagli olarak trafik güvenliginin olumsuz yönde etkilendigi görülmektedir” denildi.

Kis lastigi kullanma zorunluluguna uyulmasi gerektigine dikkat çekilen açiklamada, “2918 Sayili Karayollari Trafik Kanunu’nun “Kis Lastigi Zorunlulugu” baslikli, 65/A maddesi uyarinca; vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerine ve sürücülerin trafik kural ihlal davranislarinin en aza indirilmesini saglamak, trafik kazalarinin olusmasinda önemli rol oynayan kis mevsimi kosullari ve trafik güvenligine yönelik 01.12.2021-01.04.2022 tarihleri arasinda kis lastigi kullanma zorunluluguna uyulmasi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Valilikten yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi.

“Hava sicakligindaki ani degisiklikler sebebiyle erken ve gizli buzlanma riskine karsi dikkatli ve duyarli sekilde davranilmasi, trafik sistemi içerisinde bulunan yük, yolcu ve ögrenci tasiyan ticari araç soförlerimizin güvenli ve huzurlu bir trafik ortami saglanmasina katki vermek amaciyla kis lastigi uygulama ve denetimlerimize gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir. Yapilacak kontrollerde kis lastigi konusunda kurallara uymayan sürücülerin araçlari eksikliklerini giderilinceye kadar trafikten men edilecek ve ilgili kanun maddesi uyarinca trafik idari para cezasi karar tutanagi uygulanacaktir.”
Kaynak: İHA