'Kadin Emegi Türkiye'nin Istikbali Bulusmalari' Etkinligi Bilecik'te Yapildi

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Dis Iliskiler Birim Baskani Fatma Ataseven: 'Is kurma, kadin istihdami, kadinin üretime ve is gücüne katilmasini çok önemsiyoruz'.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Dis Iliskiler Birim Baskani Fatma Ataseven, kadinlarin istihdamini, üretime ve is gücüne katilmasini çok önemsediklerini bildirdi.

Seyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kadinlarla Büyük Türkiye Yolunda-81 Ilde Kadin Emegi Türkiye'nin Istikbali Bulusmalari" programi kapsaminda, basarili kadin girisimciler hikayelerini katilimcilara aktardi. Programda ilgili kurum temsilcileri ise süreçlere iliskin bilgi verdi.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Dis Iliskiler Birim Baskani Fatma Ataseven, AA muhabirine, "Kadinlarla Büyük Türkiye Yolunda-81 Ilde Kadin Emegi Türkiye'nin Istikbali Bulusmalari" programi kapsaminda 33. duraklarinin Bilecik oldugunu söyledi.

Amaçlarinin basari hikayelerini paylasarak kadinlara örnek teskil etmek ve bununla birlikte kadinin is gücüne katilimini artirmak oldugunu kaydeden Ataseven, "Is kurma, kadin istihdami, kadinin üretime ve is gücüne katilmasini çok önemsiyoruz." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ve Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir'in talimatlariyla kadinlara yapabilecekleri isleri göstermek, onlara öncü olabilmek için kentte bulunduklarini anlatan Ataseven, "Onlari, destekleyen kurumlarimiz ISKUR, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu, KOSGEB ve Orman ve Köy Iliskileri Genel Müdürlügü gibi kurumlarin da bilgilendirilmesi dahilinde örnek olan hanimlarla bulusturmak için Bilecik'teyiz." diye konustu.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Seçim Isleri Birim Baskani Havva Sibel Söylemez de hayallerini gerçeklestirmek için kadinlari tesvik ettiklerini kaydetti.

Söylemez, toplantiya katilan kurum müdürlerinin kadinlara hayallerini nasil gerçeklestirebileceklerini anlattigini belirterek, "Taraflari bir araya getirmis oluyoruz. Burada da çok güzel hikayeler var. Hayallerini gerçeklestiren kadinlar var. Devlet destegi fonuyla kendi isini kurmus kadinlarimiz aramizda bulunuyor. Katilimcilarimiz da bu örnekleri görecek. Insallah buradan çok daha cesur, kararli, girisimci kadinlar çikacak." ifadelerini kullandi.

Programa, AK Parti Il Baskani Serkan Yildirim, Kadin Kollari Il Baskani Mutlu Selen Hasit, bazi ilçe belediye baskanlari, kurum müdürleri ile girisimci kadinlar katildi.
Kaynak: AA