ABD Salgin Hastaliklarla Mücadele Merkezi CDC 5-11 Yas Için Covid Asisina Onay Verdi

Geçtigimiz Cuma günü FDA’in asiyi onaylamasinin ardindan asinin 5-11 yas arasi çocuklara uygulanmasi için son adim olan CDC onayi bugün Atlanta’da gerçeklesen toplantida oylanarak kabul edildi.

CDC’ye danismanlik veren Asilama Konusunda Danisma Komitesi saatler süren toplantinin ardindan çocuklara yönelik asiyi onayladi. Danisma kurulu üyelerinden Dr.Sarah Long karar sonrasi yaptigi açiklamada “Çocuklarimizin hayatlarini kurtaracak bir asimiz daha oldu” dedi.

Kurulun bir diger üyesi Dr. Beth Bell ise “biliyoruz ailelerin hakli endise ve hakli sorulari var, ancak oylarimiz Amerikan halkina bu konuda ne kadar heyecanli oldugumuzu gösteriyor” diyerek herkese doktorlar ile konusup, CDC’nin sayfalarini ziyaret edip asi olma karari konusunda kendilerini güvende hissetmesini tavsiye etti. Danisma kurulunun karari simdi CDC Direktörü Dr.Rochelle Walensky’nin onayina sunulacak.

Danisma kurulu toplantisinin basinda "Bize çocuklarimiz için korunmayi ne zaman genisletecegimiz soruluyor" diyen Walensky özellikle Delta varyanti ile birlikte küçük çocuklarda hastaligin görülmesinin arttigini ve 100 bin çocukta 25 çocugun ortalama olarak hastane tedavisine ihtiyaç duydugunu belirmisti. Walensky’nin çok kisa sürede asiyi onaylamasi bekleniyor.

Walensky’nin onaylamasinin ardindan Biden hükümetinin Pfizer-Bintech asilarinin çocuklar için hazirlanmis dozlarinin ABD genelinde dagitildigi ve onayla beraber asi uygulamasi yapacak kurumlara ulastirilacagi bilgisi ile 5-11 yas arasi çocuklara asilamanin bir kaç gün içerisinde baslamasi planlaniyor.
Kaynak: İHA