Karamollaoglu, Saadet Partisi Sanliurfa Il Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'SIHA'lardan memnunuz, Allah razi olsun destan yazar gibi bir projeyi hayata geçirdiler, ama sadece 'SIHA'larla savunma sistemimiz halledildi, bitti, baska seye ihtiyacimiz yok' diyemeyiz'.

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, "SIHA'lardan memnunuz, Allah razi olsun destan yazar gibi bir projeyi hayata geçirdiler, ama sadece 'SIHA'larla savunma sistemimiz halledildi, bitti, baska seye ihtiyacimiz yok' diyemeyiz." dedi.

Partisinin Sanliurfa 6. Olagan Il Kongresi'nde konusan Karamollaoglu, Milli Görüs camiasinin, köklü siyasi tecrübesiyle her dönem Türkiye'nin menfaatinin yaninda hareket ettigini söyledi.

Türkiye'nin, milli savunma sanayisinde önemli atilimlar gerçeklestirdigini anlatan Karamollaoglu, sunlari kaydetti:

"Türkiye, dünya politikasinda bir takim etkiler göstermek istiyorsa güçlü bir ülke haline gelmek mecburiyetinde. Bütün insanligin saadeti için çalisan yapiyi anlayacagiz. Bunun için kendi ülkemizi yasanabilir bir ülke haline getirmekle mükellefiz. Kendi ülkemiz önce ahlaki ve manevi degerlerin ihyasiyla olur. SIHA'lardan memnunuz, Allah razi olsun destan yazar gibi bir projeyi hayata geçirdiler, ama sadece 'SIHA'larla savunma sistemimiz halledildi, bitti, baska seye ihtiyacimiz yok' diyemeyiz. Önemli bir hamle ama bizim tek basina ayakta durmamiz için yeterli olmayan bir hamle. Her sahada biz adim atacak noktaya gelmeliyiz. Türkiye'de bu sanayilesmeden, tarimimizi da kendimize yetecek hale getirmeden olmaz. Bütün ihtiyaçlarimizi basta gida ve ilaç olmak üzere kendimiz temin etmeden, 'biz güçlü ülkeyiz' diyemeyiz. Güçlü ülke olunca bütün ihtiyacimizi kendimiz karsilariz. Insanlarimiz geçimlerini saglayacak bir ise sahip olur. Aç ve açikta kimse kalmaz."

- Asgari ücret pazarliklari

Karamollaoglu, dogru siyaset ve politikalarla kalkinmanin gerçeklestirilebilecegine inandigini ifade etti.

Asgari ücret pazarliklarina deginen Karamollaoglu, sunlari kaydetti:

"Erbakan hocamiz bu konuda destan yazdi. 6 ayda yüzde 130, asgari ücrete zam yapti. Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altinda mi verilecegi tartismasi yapiliyor. Hep açlik siniri konusuluyor. Insan utanir. Sendikalara da hayret ediyorum. Sendikalar temsil ettikleri memur ve isçileri tam olarak temsil edemiyorlar. Bugün asgari ücretin yüzde bir üstünde mi altinda mi verilecegi tartismasi yapiliyor. Açlik sinirinda bir ücret pazarligi yapilabilir mi? Yapilmamasi icap eder. Hükümet de isveren de 'ben ne yapayim' diyor, öbür taraftan sendikalar da alamayacagi ücretin üzerine 'gitsem ne fayda' diyor."

Konusmasinin ardindan Karamollaoglu, kongreye katilanlarla sohbet etti.
Kaynak: AA