BAE'de Ticari Sirketler Yasasi Da Dahil 40'Tan Fazla Kanunun Güncellenmesi Onaylandi

Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Baskani Seyh Halife bin Zayid Al Nahyan, ülkede yabancilara ekonomik alanda yüzde 100 mülkiyet hakki taniyan ticari sirketler yasasi da dahil 40'tan fazla kanunun güncellenmesini onayladi.

BAE resmi haber ajansi WAM'in haberine göre, Bin Zayid, ekonomik ve toplumsal sistemi desteklemek için devlet tarihindeki en büyük yasal degisiklikle 40'tan fazla yasanin güncellenmesini kabul etti.

Ticari sirketler yasasi agustos 2020'de, siki bir incelemeden geçti ve hükümlerinde, stratejik etkiye sahip bir dizi sinirli ekonomik faaliyet disinda tüm ekonomik sektörlerde serbest yabanci mülkiyetin yüzde 100 olmasina izin veren bir degisiklik yapildi.

Yasa güncellemeleri özel sektördeki 100'den fazla sirketle istisare içinde ve son bes ay boyunca 50 yerel kurumdan 540 uzmandan olusan ekipler araciligiyla düzenlendi.

Güncellenen kanunlardan en çok öne çikanlari arasinda; ticari sirketler, elektronik islemler, suç ve cezalar, siber suçlarla mücadele, is iliskilerini düzenleme, yabancilarin ülkeye giris ve ikameti ve kisisel verilerle ilgili olanlar yer aliyor.

Kaynak: AA