Tarim Kredi Kooperatif Market'in 571'Inci Subesi Bayburt'ta Açildi

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Merkez Birligine (Tarim Kredi) bagli Tarim Kredi Kooperatif Market'in 571'inci subesi Bayburt'ta hizmete açildi.



Vali Cüneyt Epcim, Zahit Mahallesi'ndeki marketin açilisinda, kooperatifin 571'inci magazasinin Bayburt'ta açilmasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Enflasyonla mücadele noktasinda bu gibi isletmelere çok ciddi ihtiyaç duyuldugunu ifade eden Epcim, "Bu manada enflasyonun çok oynak oldugu bir dönemde sehrimize böyle bir magazanin kazandirilmis olmasi, sehrimize deger katmistir. 571'inci magazanin sehrimize, ülkemize hayirli olmasini temenni ediyorum. Eminim ki bundan sonra da kooperatiflerimiz açacagi marketlerle tüm Türkiye'ye güzel, basarili hizmetler sunacaktir." dedi.

- "5 yil içinde 2 bin 500 magaza brütüne ulasacagiz"

Tarim Kredi Pazarlama ve Marketçilik AS Genel Müdürü Bayram Ali Yildirim da kooperatifin ülkenin en köklü kurumlarindan biri oldugunu ifade etti.

Kooperatiflerin sadece çiftçiyi desteklemedigini belirten Yildirim, "Türkiye'nin gerek çiftçisini gerek üreticisini gerekse tüketicisini destekleyen bir duruma geldik. Son 10 yilda özellikle çiftçinin ürünlerini degerinde almaya basladik. 2017 yilinda 250 milyon liralik alis yaparken, çiftçilerimizden bu yil toplam 15 milyar lira girdi sagladik." diye konustu.

Bu yil 3,5 milyar liralik ürünü üreticiden degerinde aldiklarini söyleyen Yildirim, böylece köylüyü, çiftçiyi firsatçilara ezdirmediklerini dile getirdi.

Yildirim, 3 yil önce bir olan market sayilarinin bugün itibariyla 571'e ulastigini belirterek sunlari kaydetti:

"Yil sonunda 700 magaza, maksimumda Allah firsat verirse 1000 magazayi açacagiz Sayin Cumhurbaskani'mizin verdigi hedefler dogrultusunda. Biz bunlari da günlük politikalara, günlük siyasete göre yapmiyoruz. Geçen yil genel müdür oldugumuzda oturup arkadaslarimla beraber bu sirketin stratejisini yazdik. 5 yil içinde toplamda 2 bin 500 magaza brütüne ulasacagiz. Ayni zamanda simdi gittigimiz noktalarda özellikle yerel magazalar, aile marketleri sikayetçi oluyorlar, 'zaten diger kurumlar bizi öldürüyorlar, zor durumdayiz' diye. Biz onlar için de bir çözüm önerisi sunduk. 2022'nin basindan itibaren Bayburt da dahil franchising verip bizim semsiyemiz altina alip, onlari da ürün alarak destekleyip, büyütmeye devam edecegiz."

Konusmalarin ardindan Vali Epcim, Yildirim ve protokol üyeleri marketin açilisini yapti.

Kaynak: AA