Nijerya'da Kovid-19'Un Delta Varyanti Hala Baskin

Bati Afrika ülkesi Nijerya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantinin hala baskin oldugu bildirildi.

Yeni atanan Nijerya Hastalik Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Dr. Ifedayo Adetifa, yaptigi açiklamada, ülkede Delta varyantinin baskin olmaya devam ettigini belirtti. Delta varyantinin ülkedeki izolasyon merkezlerine ezici bir sekilde hakim oldugunu aktaran Adetifa, bu durumun ülke için endise verici oldugunu söyledi.

Adetifa, Kovid-19 nedeniyle Avrupa ülkelerinin kisitlamalari yeniden uygulamaya basladigina isaret ederek "Bunlari, salginin diger ülkelerde hala tahribata yol açtigini ve durumumuzu hafife almamamiz gerektigini size bildirmek için örnek veriyorum." dedi.

Halkin salgina karsi alinan tedbirleri uygulamasi, sagligi korumasi ve sorumluluk almasi gerektigini söyleyen Adetifa, halka Kovid-19 asisi yaptirmalari çagirisinda bulundu.

Nijerya, salginla mücadele kapsaminda toplu Kovid-19 asilama kampanyasi baslatmisti.

Afrika'nin en kalabalik ülkesi Nijerya'da salginin basindan bu yana 213 bin 589 kisi virüse yakalandi, bunlardan 204 bin 518'i sagligina kavustu, 2 bin 974'u ise yasamini yitirdi.

Kaynak: AA