Yemen'de 6 Parti Marib'deki Basarisizliktan Dolayi Hükûmeti Ve Arap Koalisyonunu Suçluyor

Ülkedeki 6 siyasi parti, Marib'deki gelismelerde yasanan basarisizliktan dolayi, hükûmeti ve Suudi Arabistan'in basi çektigi Arap koalisyonunu agir bir sekilde elestirdi.

Genel Halk Kongresi, Yemen Islah Partisi, Yemen Sosyalist Partisi, Nasirci Birlik Örgütü, Arap Sosyalist Baas Partisi, Selefi Resad Partisi ortak açiklama yapti.

Hükûmet ve Arap koalisyonunun suçlandigi açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Mesru hükûmet, askeri, ekonomik, siyasi ve medya gibi çesitli alanlardaki sorumlulugunda basarisiz olmustur. Bu durum, Husilerin darbeyle olusan hakimiyetlerine son vermek ve cumhuriyeti yeniden geri kazanmak hedefiyle çalisan direnise olumsuz yansimaktadir."

Açiklamada partilerin, Arap koalisyonunun kendilerine verilen görevi yerine getirirken ortaya koydugu kötü idare ve gösterdigi kötü performansi saskinlikla izledigi belirtildi.

Marib'de hayati öneme sahip ulusal bir savasta gösterdigi basarisizliktan dolayi mesru yönetimi kinayan siyasi partiler, bu durumdan dogan sonuçlarin tüm sorumlulugunun hükûmette oldugunu bildirdi.

Hükûmetin kurulusuna katki veren ve Arap koalisyonuyla siki iliskileri olan söz konusu siyasi partiler ilk kez böyle bir tavir sergiliyor.

Kaynak: AA