Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Önce Diyarbakir Anneleri Ile Helallesmelidir'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Ögretim Üyesi ve Kültürel ve Sosyal Çalismalar Arastirma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Palabiyik, Kemal Kiliçdaroglu’nun önce Diyarbakir anneleriyle helallesmesi gerektigini söyledi.

Doç. Dr. Adem Palabiyik Açiklamasi 'Kiliçdaroglu Önce Diyarbakir Anneleri Ile Helallesmelidir'
Doç. Dr. Adem Palabiyik, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun “helallik” söylemine dair degerlendirmede bulundu. Kiliçdaroglu’nun ülkenin menfaatine olan konularda negatif tutum benimsedigini dile getiren Palabiyik, “Bir süre önce Kiliçdaroglu, ‘ben ömrümde, ülkemizde nefreti ve sevgiyi gördüm. Artik sevgi kazansin istiyorum. Ülkemizin iyilesmeye, helallesmeye ihtiyaci var. Helallesmek geçmisi degistirmez ama gelecegimizi kurtarir. Geçmiste partimizin de hatalari oldu; helallesme yolculuguna çikma karari aldim’ ifadelerini kullanmisti. CHP’nin geçmisteki hatalarinin ne oldugunu net olarak ifade etmeyen Kiliçdaroglu, belki de süreci Gazi’ye kadar götürme niyetindedir. Bu girisim CHP’nin kurucu lideri için oldukça sorunlu bir süreci baslatacaktir, çünkü CHP’nin hatalarinin ne zaman basladigini ifade etmekten kaçinmistir. Ayrica HDP ile ittifak ortagi olan Kiliçdaroglu, Diyarbakir annelerinden helallik istemek zorunda degil midir? Evlatlarinin kaçirilmasinda defalarca ‘HDP’nin suçu ve ortakligi vardir’ diyen evlat nöbetindeki ailelerden helallik almadan, helallesme adimini nasil atacaktir" diye konustu.



“CHP’nin tezkere hatasindan dolayi Mehmetçik ile de helallesmelidir”

“Kiliçdaroglu ‘kontrollü darbe’ dedigi 15 Temmuz sehitlerinden, PKK’nin sehit ettigi ögretmenlerin ailelerinden, türbanli hanimlardan, tehdit ettigi gazetecilerden de helallik istemelidir” diyen Palabiyik, “Suriye tezkeresinin TBMM’de oylandigi süreç içerisinde HDP ile birlikte hayir oyu kullanan CHP için, Kiliçdaroglu ‘tezkereye evet demek vatana ihanettir’ savunmasiyla, Suriye’nin kuzeyinde gösteri yapan PYD/YPG terör örgütünün alaninin genisleme ihtimaline göz yummustu. O halde Suriye’nin kuzeyinde görev yapan Mehmetçige ihanet etmedi mi? Ve bu sebepten dolayi Mehmetçikten de helallik istemek zorunda degil midir? HDP’nin PKK ile birlikte yürüdügü yolda onlara eslik ederek tezkere kararina uymayan Kiliçdaroglu, helallesmeye önce Mehmetçik ile baslamalidir” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA